AYBABTUOyun Haberleri

Cyberpunk 2077’yi Beklerken Oynayabileceğiniz 6 Cyberpunk Türünde Oyun

CD Projekt Red tarafından bir kez daha ertelenen Cyberpunk 2077, 10 Aralık‘ta çıkacak. Hüsranını üzerinden atamayan ve Kasım ayını boş geçirmek istemeyenler için bu sürede oynayabileceğiniz 6 siberpunk oyunu haberimizde…

Deus Ex

İlk kez 2000‘de çıkan ve uzun süre devam eden Deus Ex; teknolojik ilerlemenin neden olduğu politik sorunlarla olduğu kadar gelecekteki insan ve makinelerle ilgili. Distopik bir gelecekte geçen oyun serisinde; insanlar herhangi bir nedenle kendilerini değiştirebiliyor. Oyuncuların salgın hastalıklar, güçlendirme çalışmaları gibi sorunlarla başa çıkmak için atanmış bir ajanı canlandırdığı Deus Ex, bir aksiyon serisi olsa da karakter seçimleri ve yan görevler dahil olmak üzere birçok RPG öğesini içeriyor.

Shadowrun

Cyberpunk 2077 gibi, aynı isimli bir masaüstü RPG oyunundan uyarlanan Shadowrun video oyunu serisi; sadece sibernetik ve teknolojinin değil, sihir ve fantastik unsurların da yer aldığı bir gelecekte geçiyor. Orijinal Fallout oyunları ile Baldur’s Gate‘i siberpunk tarzında buluşturan Shadowrun, tam karakter oluşturma, taktiksel savaş ve çok sayıda seçim imkanını içeriyor. Seride her oyunun kendi hikayesi var ve hepsi de Shadowrun dünyasının farklı yerlerinde oynanıyor. Cyberpunk 2077 kadar aksiyon dolu olmasa da diğer tüm unsurları barındırıyor.

System Shock

İlki 1994 yılında çıkan ve 3. oyunu hala sürüncemede olan System Shock, bir RPG’den çok bir FPS korku oyunu olsa da; fütüristik ve siberpunk bir dünyada geçiyor. Oyuncular, oyuncuya ve mürettebat üyelerine implantlar yerleştiren sahte yapay zeka sayesinde bir uzay gemisinde uyanıyorlar. Prey‘deki mekaniklere benzer şekilde daha fazla implant yerleştirme ya da başka yerlerde puan harcama seçeneğine sahip olunan System Shock, tipik bilim kurgu korku ile siberpunk RPG arasında duruyor.

Cyberpunk 2077, The Game Awards 2020’ye Dahil Olmayacak

Ghostrunner

Ghostrunner yeni, aksiyon dolu, kıyamet sonrası bir siberpunk ninja oyunu. Neon ışıklı şehir sokaklarında ilerlerken hem robotlar hem de hibrit insanlarla mücadele edilen tempolu ve şiddet dolu Ghostrunner bir RPG değil ancak bir siberpunk oyununun estetiğine, silahlara ve oyun mekaniğine sahip. Oyunda amaç basit: kendisinden başka kimseye aldırış etmeden şehri yöneten, neredeyse insani bir canavar olan Mara the Keymaster‘ı yenmek için bir kulenin tepesine kadar savaşmak.

Dex

2 boyutlu stiliyle RPG’ye farklı bir bakış açısı getiren Dex‘te oyuncular, şirketler tarafından yönetilen fütüristik bir şehirde yaşayan isimsiz bir genç kadını oynuyor. Bilmediği bir nedenden ötürü suikastçıların hedefi olan genç kadın, sistemle savaşmak için kendine müttefikler bulur. Dex‘te 2D aksiyon platformu bulunsa da, karakter becerileri, geliştirmeleri ve hikayenin gidişatını belirleyen birçok seçenek var. Bu kadar çok oynanış seçeneğine sahip olan 2D oyun, siberpunk temalılar arasında öne çıkıyor.

Cloudpunk

Nisan 2020‘de çıkan Cloudpunk, gelecekte kurgulanıyor ve bilimkurgu ile siberpunk unsurları içeriyor. Oyuncuların, yasadışı Cloudpunk şirketi için teslimat sürücülüğü üstlenen Rania‘yı canlandırdığı oyunda; uçan araba HOVA ile şehirde manevralar yapmak, paketleri ve yolcuları toplamak ve teslim etmek gerekiyor. Aracı park ederek siberpunk şehrin bazı kısımlarını yürüyerek keşfetmenin de mümkün olduğu macerada, bazı görevler sırasında oyuncular sonucu etkileyen kararlar alma ve karakterlerle farklı diyaloglara girme şansına sahip. Ayrıca HOVA‘nın hız ve hasar kontrolünü artırmak ve Rania‘nın dairesini dekore etmek için eşyalar satın almak da yapılabilecekler arasında.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.