Oyun Haberleri

Concord Ani Bir Kararla Çevrimdışına Alınıyor

Lansmanı üzerinden daha iki hafta, Concord incelememiz üzerinden de henüz bir hafta bile geçmemişken, Sony ani bir kararla çevrimiçi kahraman nişancısı Concord’u kapatma kararı aldı.

Yapım süreci tam sekiz yıl süren, milyonlarca dolar yapım bütçesine ulaşan Concord’un ani çakılışı bizleri oldukça üzdü. Orijinal olmayan karakter dizaynları ve ücretli olarak çıkması gibi konular yüzünden sertliği tartışılır eleştiriler alan oyun, bu sebeptendir oyuncuların gözüne girmeyi başaramamış ve inanılmaz düşük satış rakamı ile Sony’i üzmüştü.

Concord steam

Sony’den dün gelen açıklama ile Concord’un 6 Eylül 2024 tarihinde çevrimdışına alınacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Oyunu dijital platformlardan satın alan oyunculara para iadesi de hızlıca yapılacak. Kutulu alan oyuncuların işi biraz daha zor ancak Sony bu konuda da oyuncuları zor durumda bırakmamak adına zincir mağazaları bilgilendirdiklerini açıkladı.

Resmi açıklama PlayStation Blog üzerinden, Concord’un direktörü Ryan Ellis tarafından yapıldı: ”Oyunumuzun deneyimi bir açıdan oyuncuların geneli ile uyumlu ancak bazı yönleri ve çıkışı istediğimiz gibi olmadı. Bunu da kabul ediyoruz.”

6 Eylül’de arafa geçecek olan Concord için Sony ve Firewalk Studios, oyunculara daha iyi ulaşabilecekleri seçenekleri araştıracaklarını ve yaratılan evrenin nasıl daha iyi sunulabileceğini keşfedecekleri bir çalışmaya girecekler. Bu da şunu söylüyor bizlere; kuvvetli ihtimaller arasında Concord’un ücretsiz olarak tekrar sunulması var. Henüz bu ihtimal dillendirilmedi ancak yapımı 8 yıl süren bir projenin, üstelik oyun dinamikleri gayet sağlam olan bir yapımın böyle bir anda çöpe atılması pek mümkün gözükmüyor. Bu ihtimal gerçekleşirse Concord’un ikinci şansını deneme süreci biraz uzayacaktır elbette çünkü yapımcı Firewalk mikro ödeme ve oyun içi bonus sistemlerini ayakları yere basacak şekilde kurgulamak zorunda. Bu da bir parmak şaklatması ile hallolacak bir iş değil.

Concord steam gameplay

Peki Sony’i böylesine çabuk ama sert bir karar almaya iten tam olarak n oldu? Rakamlar öylesine facia ki, Sony istemeden de olsa mantıklı olanı yapıyor ve Concord’un (dileriz şimdilik) fişini çekiyor. Gelen bilgilere göre Concord sadece 25.000 birim satmış durumda. Steam’de yakaladığı en yüksek eşzamanlı oyuncu sayısı ise ne yazık ki 697. Warner Bros.’un faciası Suicide Squad: Kill the Justice Leauge eşzamanlı oyuncu sayısında 12.786 oyuncuyu gördüğünde facia olarak nitelendirilmiş ve oyun WB’a 200 milyon dolar kaybettirmişti. Şimdi yeni bir çıta belirlemiş oldu Concord ve koca dünyada sadece 697 kişiyi arenasına çekebildi.

Sony geçtiğimiz aylarda canlı hizmetlere odaklanan bir gelecekten uzaklaşmak istediklerini açıklamıştı hatırlarsanız. Başkan Hiroki Totoki geliştirilmekte olan 12 canlı hizmet oyunundan sadece 6’sının gün yüzü göreceğini söylemişti ve iptal edilen projeler arasında The Last of Us’ın merakla beklenen çoklu oyuncu yapımı da vardı. İnsan ah çekip tercihlerde bir hata yapıldığını düşünmeden edemiyor, değil mi?

Son kez hatırlatalım; Concord’un fişi 6 Eylül 2024 tarihinde marketlerden çekilecek ve sunucuları kapatılacak. Geri dönmemesi ihtimalini de düşünerek, satın alanların 2 gün boyunca sıkı maçlarda kurşun sıkması dileğiyle!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.