Oyun Haberleri

CDPR, Cyberpunk 2077’nin Hataları Sebebiyle 1.85 Milyon Dolar Ödeyecek

Cyberpunk 2077‘yi geliştiren CDPR, oyunun bir sürü hatayla çıkması sebebiyle dava edilmişti. Firma yatırımcılarına 1.85 milyon dolar tazminat ödeyecek. Ve konu artık kapanacak.

Cyberpunk 2077 gelmiş geçmiş en heyecanla beklediğimiz oyun olabilir. Heyecanlanmamak mümkün değildi ki! Tema zaten ilgi çekici. Üstüne bir de yıldızı son yıllarda parlayan Keanu Reeves‘i de muhteşem bir sürprizle oyuna eklemişlerdi. Oyuna özel motorsikletler, muhteşem fragmanlar falan derken oyun için ön sipariş kuyrukları oluştu. Nihayetinde de 1 milyon kişi aynı anda Cyberpunk 2077 oynayarak tek oyunculu oyunlarda bir rekora imza attı.

Ancak oyun PC’de de birçok hataya sahip olsa da konsollarda çok kötü bir performans sergiledi. Hatta çoğu kişi oyunu oynayamadı. CDPR’ın hisseleri anında çakıldı. Hatta Sony oyunu mağazasından bile kaldırmıştı. Bunun üzerine CDPR bir özür videosu yayınlamıştı. Ve tüm bu hataları düzelteceklerine söz vermişti. Gerçekten de sözlerini tuttular.

Oyun artık hatalarını çok büyük oranda giderdi. Zaten geliştiriciler de oyunun artık istedikleri seviyede olduklarını söyleyerek DLC ile ilgilenmeye başladılar. Phantom Liberty adlı bu DLC de muhtemelen 2023 yılı bitmeden çıkacak. Ki zaten bu tarihler, CDPR’ın özür videosunda yayınladığı programa uyuyor.

Yine de oyunun, çıkışından 2 yıl sonra hatalarını büyük oranda gidermesi yatırımcıların zararını kapatmıyor. Oyunun hatalarla dolu çıkmasının ardından dolandırıldıklarını ve zarara uğradıklarını söyleyen yatırımcılar CDPR’a dava açmıştı. O dava nihayet son buldu. California’nın yargı sistemi CDPR’ın yatırımcılarına 1.85 milyon dolar ödemesine karar verdi. Ve bu ödemeden sonra CDPR’ın bir daha bu konuda bir tazminat ödemesi yapmayacağını netleştirdi. Yani CDPR için Cyberpunk 2077 felaketi nihayet son buluyor.

Zaten Cyberpunk 2077 geçtiğimiz yılı güzel kapattı. Cyberpunk: Edgerunners‘ın da muhteşemliği sayesinde oyun 20 milyondan fazla sattı. Animeyi izleyen oyuncular oyuna geri dönünce hataların temizlendiğini görüp mutlu oldular. Netflix de animenin izlenme sayılarından hayli memnundu. Yılın sonunda da Steam oyuncuları Cyberpunk 2077’yi Aşk ile Devam Ettirilen Oyun Ödülü‘ne layık buldu.

Kaynak: PCGamesN

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.