Diablo

Diablo’nun Dünyası

diablo-logo

Diablo, Blizzard Entertainment tarafından piyasaya sürülen Aksiyon Rol Yapma ya da daha sık anıldığı şekliyle “Hack & Slash” türünde bir bilgisayar oyunudur. 1996 yılında çıkan ilk Diablo ile bu türün temel taşlarını tanımlamış ve bir çok oyuncunun gönlünde unutulmaz bir yer tutmuştur.

İlk oyunda sadece 3 farklı sınıf (Rogue, Sorcerer ve Warrior) arasından seçim yapabilme imkanı, bir çok yönden çok daha geniş olan ikinci oyunda toplam 5’e çıkmıştır. Necromancer, Barbarian, Sorceress, Amazon ve Paladin’den oluşan bu 5 sınıfa, iki yeni sınıf Diablo II’nin ek pakedi olan Lord of Destruction ile birlikte eklenmiştir. Assassin ve Druid adlı bu iki yeni sınıfın da katılımıyla birlikte sonuçlanan maceradan sonra ise, uzun bir süre seriden haber alınamamıştır.

Ancak işin aslı, Lord of Destruction’ın yapımı bittiği anda Diablo III için çalışmalara başlanmıştı. Oyunun büyük bir bölümünün Cennet’te geçmesi ve bir Devasa Online Oyun şeklinde tasarlanması planlanmıştı. Ancak 2005 yılında, proje üzerinde çalışan Blizzard North ekibinin Blizzard’dan ayrılıp dağılışıyla birlikte Diablo III’ün ilk planlanan versiyonu tamamen çöpe atılmış oldu. Diablo III için tamamen yeni bir ekip kuran Blizzard, tamamen sıfırdan oyunu tekrar geliştirmeye başladı. Paris’te düzenlenen World Wide Invitational 2008’de resmen duyurulan yeni Diablo III ise serinin hayranları tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.

Toplamda yine 5 sınıfı içerecek olan Diablo III, 15 Mayıs 2012 günü raflardaki yerini alacak ve biz yine Cehennem ile Cennet’in bitmeyen savaşında güç dengesinin tam ortasında olacağız. Barbarian, Witch Doctor, Wizard, Monk ya da Demon Hunter sınıflarını seçme şansı veren oyunun, aynı zamanda Blizzard’ın ve Amazon.com’un bugüne kadar en çok önsipariş almış oyun rekorunu elinde tuttuğunu da hatırlatalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.