Oyun Haberleri

Blizzard Efsanesi Chris Metzen Masaüstü Oyun Firması Kurdu

Blizzard‘da 23 yıl çalıştıktan sonra 2016‘da yolunu ayıran usta oyun geliştiricisi Chris Metzen, eski çalışma arkadaşlarından Mike Gilmartin ile Warchief Gaming adlı bir masaüstü oyun firması kurduğunu açıkladı.

Eski firmasında son olarak Overwatch oyununun yaratıcı direktörlüğünü yapan Chris Metzen emekli olurken, başka bir firmaya gitmek ya da yeni bir oluşumun içinde yer almak istemediğini, yılların yorgunluğunu kanepeye uzanıp şişmanlayarak atmak istediğini söylemişti. Ancak kendisinin de itiraf ettiği gibi emekliliği kısa sürdü.

Haberi sosyal medyadan paylaşan Chris Metzen, yeni macerasını, “Emeklilik düşündüğüm kadar uzun sürmedi. Yeni bir kariyer serüvenine başladım. Yeni dünyalar bekliyor. Gelin ve şamatanın ne ile ilgili olduğunu görün” sözleriyle duyurdu.

İlgili Makaleler

Mike Gilmartin ile VentureBeat‘e verdiği röportajda Warchief Gaming‘i kurma amacını anlatan Metzen, “Masaüstü, küçükken arkadaşlarımla D&D ve Warhammer oynarken yaratıcılığı öğrendiğim yer. O fikirleri ve en iyi arkadaşlarımla oynadığımız o oyunları çok seviyordum. Onlar benim en çok değer verdiğim anılarım. 47 yaşımda yine geri döndüm. Muhteşem Blizzard deneyiminden sonra bile o samimiliği istiyorum. Bu benim yolum” dedi.

YouTube player

Blizzard gibi devasa bir şirkette yetkili olduğu günlerin geride bırakan Chris Metzen, bu yeni girişimin küçük ölçeği ve basitliğine rağmen projeler üzerinde tam kontrole sahip olacağı için heyecanlı: “Yıllarca Blizzard‘daki yaratılan tüm o dünyalarda çalışabilmek ayrıcalıktı. Ama hayatımın bu aşamasında kendi fikirlerime sahip olmakla ilgileniyorum. Oyunları, bilmediğim insanların gözetimi olmadan, içgüdülerimin bana söylediği şekilde geliştirebilmekle ilgileniyorum. Bu benim için önemli.”

Henüz ellerinde somut bir oyun projesi olmasa da Mike Gilmartin ile girdikleri yoldan memnuniyetini dile getiren Metzen, “Mike ile bu işlere geri dönüp bu şirketi kurduğumda, sonunda buldum dedim. Evde o adam olmak ve günlük hayatımda yaratıcı bir adam olmak iyi hissettirdi. Bunların hepsini harmanlamak zor ama bence bu denge hissi veriyor. Warchief‘te yeniden çok eğlenebiliyorum. Arkadaşlarımla saçma fikirler ve çılgınca dünyalar hakkında fikir yürütmeyi seviyorum. Buna ihtiyacım varmış” diye sözlerini tamamladı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.