Oyun Haberleri

Bethesda Sonunda Duyurdu: Fallout 76

Bethesda, dün akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden “PLEASE STAND BY” görseli ile yeni bir Fallout oyununu duyuracak gibi olmuştu. 24 saat boyunca canlı yayında takipçilere Vault Boy izleten firma, yeni oyunu duyurdu: Fallout 76.

Fallout 76 hakkında hiçbir detay verilmedi, sadece aşağıdaki video paylaşıldı.

YouTube player

Fallout 76 ve Vault 76 Nedir?

Fallout 76, videodan anladığımız kadarıyla Vault 76‘da geçecek bir oyunu bizlere sunacak. Oyunun yeni bir maceradan ziyade bir simülasyon oyunu olacağını düşünüyoruz. Vault 76’da geçen ve küçük görevler yapacağımız bir mobil oyun karşımıza çıkabilir. Açıkçası büyük bir oyundan ziyade casual bir oyun bekliyoruz.

Vault 76, daha önce Fallout 3 ve Mothership Zeta eklentisinde, ayrıca Fallout 4’te de bahsi geçen barınaklardan birisi. Fallout 4’te bu barınağı, 1776’da kurulan ABD’nin kuruluşunun 300. yılı anısına 2076 yılında açıldığından bahsedilmişti. Videoda da zaten posterlerde bunu görüyoruz. Videonun fonunda çalan Batı Virginialı sanatçı John Denver’ın müziği, oyunu Washington’a komşu olan Batı Virginia civarında geçeceğine dair bir ipucu olabilir.

Barınaklar sayfamızda anlattığımız üzere bu Barınak 20 yıl sonra, tıpkı Barınak 8 gibi, açılması ve yüzeyde yerleşimin tekrar sağlaması amacıyla yapılan barınak deneyi için kontrol grubu olarak tasarlanmıştır. 

Vault 76 ve 2077 Yılı Sorunu

Vault 76, Vault-Tec tarafından tasarlandığında deneysel bir barınak olarak tasarlanmıştı. İçeriye 500 kişi yerleştirilmişti ve bu barınak, savaştan tam 20 yıl sonra açılmak üzere programlanmıştı. Yani kısacası 500 kişi, içeride zorunlu bir barınak gönüllüsü olacaktır. Tabii ki bu Barınak da Vault-Tec’in diğer Barınakları gibi bir deneydi. 2077 yılında savaş başladı ve bitti. Sonrasında her yer değişmişti.

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyunun casual bir oyun olacağını düşünüyoruz. Belki de 2076 yılında içeriye girdikten sonra 2097 yılına kadar Vault 76’yı hayatta tutmaya çalışacağımız basit bir strateji oyunu da karşımıza çıkabilir. Kısacası Barınağın içindeyken savaşın seslerini de duyabiliriz. Gerçi Vault 76 videosunun başında gördüğümüz radyodaki tarih 2102 yılını gösteriyor. Belki de kapıların açılmasında bir sorun olmuştur. 

Oyunların geçtiği tarihler şöyle;

  • Fallout: 2161
  • Fallout 2: 2241
  • Fallout 3: 2277
  • Fallout 4: 2287
  • Fallout New Vegas: 2281
  • Fallout 76: 2102

Yani ilk kez savaşın yaşandığı 2077 yılına bu kadar yakın bir tarihi göreceğiz. Tabii Fallout 4’ün başındaki nükleer bomba düşme sahnesini saymazsak…

Bethesda, oyunla ilgili detayları 10 Haziran’da E3 Konferansı’nda açıklayacaklarını duyurdu. Muhtemelen oyun, Ekim veya Kasım 2018’de yayınlanacak; hatta radyonun üzerinde gördüğümüz gibi 27 Ekim‘de de oyun çıkabilir. Detayları bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için sizi buraya alalım:

Fallout Nedir?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.