Haberler

Tarihin İlk Sci-Fi FRP Oyunu Yenileniyor: Metamorphosis Alpha

metamorphosis-alpha-banner

Bilimkurgu türü FRP oyunları ile ilgilenenler bu ismi mutlaka hatırlayacaklardır. Metamorphosis Alpha!

İlk edisyonu 1976 yılında TSR tarafından yayınlanan bir bilimkurgu sistemi. Yazar James M. Ward tarafından hazırlanmış olan bu sistemin ilk sürümü 30 sayfalık bir kitap olarak yayınlanmıştı.

metamorphosis-alpha-first-editionYakın zamana kadar en yaygın bilimkurgu sistemlerinden biri de olan Gamma World‘ün 1978 yılında çıkışından önce en çok oynanan sistemlerden biri olan Metamorphosis Alpha, Gamma World’ün de selefi kabul edilir.

Radyasyona maruz kalan Warden isimli bir koloni uzay gemisinde mutasyona uğrayan türlerin olduğu sistemde, ilkel silahlarla teknolojinin birleşimi olan silahların yardımıyla, hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

metamorphosis-alpha-coverBildiğimiz modern FRP sisteminin yaratıcısı Gary Gygax, “Hobby Games: The 100 Best” kitabında bu sistemden şu sözlerle bahsetmiştir:

“Metamorphosis Alpha, hayalgücünü kamçılayan, hızlı düşünmeye sevkeden ve alışılmış fantastik ve bilimkurgusal rol yapma geleneğini bozan bir sistem. Eğer bu sistem en iyi hobi oyunlarından biri değilse, hangisi oyun bu ünvanı hakeder, bilemiyorum.”

35 yılı aşkın süredir tozlu raflarda kalan bu sistem, Dragonlance oyun sistemi eski editörü ve Cortex RPG sisteminin yaratıcısı Jamie Chambers’ın da yardımıyla yenileniyor. Geçtiğimiz günlerde “Building An Elder God” isimli Cthulhu kart oyunu ve Pantheon isimli kart oyunu ile adını da duyuran Signal Fire Studios, Metamorphosis Alpha’nın yenilenmiş baskısı için KickStarter’da bir proje başlattı. Yine James M. Ward’ın başında olduğu projenin kapağı ise ünlü çizer Jason Engle‘a ait.

Şu anda 5.000$’ın üzerinde seyreden projenin tamamlanabilmesi için 10.000$ gerekiyor. Siz de bu projeye destek olarak bir tarihi yeniden canlandırabilirsiniz.

 

Projenin KickStarter adresi: http://www.kickstarter.com/projects/jamiechambers/metamorphosis-alpha-roleplaying-game

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.