Oyun Haberleri

Aperture Desk Job’dan Büyük Sürpriz Çıktı

YouTuber Tyler McVicker, Aperture Desk Job kodlarının içine gizlenmiş tamı tamına dört yeni Valve oyununa dair ipuçları bulduğunu açıkladı.

1 Mart’ta çıkan Aperture Desk Job senelerdir yeni bir Portal oyunu bekleyen bünyelerimizi epeyce heyecanlandırmıştı. Son yıllarda odağını oyun geliştirmeden donanım geliştirmeye yönelten Valve “Aperture’da Beyaz Yaka Olmak” çıkışıyla önce kalp atışlarımızı hızlandırmış, ardından oyunun Steam sayfasında yazan “Beklentilerinizi düşük tutun: Bu bir Portal devam oyunu değildir,” cümlesiyle hayallerimizi suya düşürmüştü. Görünüşe göre Aperture Desk Job yalnızca Portal temalı bir Steam Deck Tutorial yazılımından ibaretti. Ama sıkı durun, çünkü Valve gene Valve’lığını yapmış ve ADJ’nin içine tam dört yeni oyunla ilgili ipuçları serpiştirmiş.

Azılı Valve takipçilerinden YouTuber Tyler McVicker, ADJ’nin kodlarının derinliklerine inmiş ve Half-Life Alyx devam oyunu, yeniden geliştirilmeye başlanan rafa kaldırılmış bir Portal oyunu, Half-Life evreninde geçen Citadel adlı bir shooter/RTS ve Counter Strike: Global Offensive Source 2 portuyla ilgili referanslara ulaşmış. Bulduğu verilerle ilgili “Şu ana kadar bulduğum en bereketli veri madeni,” diyen McVicker, özellikle de Citadel’le ilgili pek çok bilgiye ulaşmış.

3 oyunla ilgili veriler ufak referanslardan ibaret olsa da, alışılagelmedik miktarda Citadel verisini bünyesinde barındırıyormuş ADJ. McVicker’ın “Left For Dead ve Alien Swarm’ın birleşimi” olarak tanımladığı Citadel, Half-Life evreninde geçen RTS/FPS karması bir oyun olacakmış. Citadel’in Steam Deck için geliştirildiğini belirten YouTuber, oyunun Combine’lar asilere karşı temasını takım ve sınıf bazlı oynanışla ele alacağını belirtiyor. Ayrıca bünyesinde single-player modu ve iki ana oynanış sistemi de barındıracakmış.

YouTube player

Bahsi geçen oynanış sistemleri beceriler ve botlar üzerine oturtulmuş. Silahlar, silah geliştirmeleri, bombalar ve takım güçlendirmeleri sağlayan yetenekler hem karakterler hem de botlar üzerinde kullanılabilecekmiş. Botların da kendi içinde sınıflara ayrılacağı oyunda, oyuncu komutan görevini üstlenerek kuşbakışı açıyla haritayı kontrol ederek ilerleyecekmiş.

Game Newell‘ın “Yeni oyunlar duyurmaya hazırlanıyoruz,” açıklamasının ardından ortaya çıkan bu kodlar, beklenen duyuruların çok yakında geleceğinin sinyallerini veriyor gibi. Citadel’le ilgili detaylara ulaşmak için McVicker’ın videosunu izleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.