Sinema Haberleri

Karl Urban Daha Fazla Judge Dredd Filmi Çekilsin İstiyor

Karl Urban, Judge Dredd karakterine hayran kalmış. 2012 filminden beri de role geri dönmenin hayalini kuruyor. Ancak kendisini geri çağırmasalar bile Dredd filmlerinin devam etmesini çok istiyor.

Karl Urban geçtiğimiz günlerde GQ ile ikonik karakterlerini tartıştığı bir röportaja katıldı. Bu röportajı izledikçe aktörün ne kadar muhteşem işlerde yer aldığını bir kez daha hatırladık. The Boys, Xena, Star Trek, The Bourne Supremacy, Yüzüklerin Efendisi…

Zaten Karl Urban da tüm bu yapımları güzel hislerle anıyor. Belki onu duygusal olarak çok zorlayan Out of the Blue hariç. Ama tüm bu film ve diziler arasından “keşke yine yapabilsem” dediği tek bir film var: Judge Dredd.

Karl Urban’ın Yargıç Dredd’i, Olivia Thirlby‘nin de çaylak asistanını canlandırdığı o filmi izlediniz mi? Kesinlikle izlemelisiniz. Çünkü filmin hayranlarına katılıyorum. Filmin hak ettiği övgü ve ilgiyi hâlâ göremediğini düşünüyorum. Seveceğinize de yürekten inanıyorum. Hem Lena Headey‘i deli bir çete lideri olarak görme fırsatını kaçırmak istemezsiniz.

Urban o filme hazırlanırken çizgi romanları okumuş. Ve Yargıç Dredd’in karakterinden çok etkilenmiş.

Dredd’in dünyasına tepkisiz kalamadım. Karanlık ve satirik bir bakış açısıyla ele aldıkları distopik bir gelecek. Ve karakterin zaman zaman kahramansı davranabilmesi ama aynı zamanda zalim ve cani olması…

(…)

Hikayenin geçtiği zamanda yargıçlar gücü ellerine almışlar. Ve şimdi de sokaklarda devriye gezip suça cezasını olay yerinde kesiyorlar. Ve onların adaleti acımasız türde bir adalet.

Karl Urban

Zaten aktör kötü karakterleri oynamaktan keyif aldığını röportajda sık sık tekrar ediyor. Bu yüzden Dredd’in kahramanlık ve kötülüğün kesişiminde olması onu büyülüyor. Ayrıca sinema dünyasının henüz dokunmadığı müthiş çizgi roman hikayeleri olduğunu söylüyor.

Urban 10 yıldır katıldığı birçok röportajda Dredd’i yeniden canlandırmak istediğini söylüyor. Çünkü karakterin derinliği ve evrenin sunduğu materyallerin bolluğu ona çok çekici geliyor. Özellikle Judge Death‘in çevresinde dönen hikayeleri işlemek istiyor.

Ha ben karakteri yeniden oynama şansı elde etmişim, ha başkası. Bu beni öyle çok rahatsız etmez. Sadece filmleri izleyebilecek olmak bile beni mutlu eder. Yani bu işi hayata geçirebilecek herhangi biri adına ben yine heyecanlanırım. Bu inanılmaz olurdu.

Karl Urban

Aktörün hikayeler hakkında söyledikleri çizgi romanları merak ettirdi, öyle değil mi? Neyse ki sevgili Presstij bu seriyi de dilimize çevirip bir güzel ciltlemişti. Hatta ciltlerde yer almayan bazı sayıları da fasikül şeklinde çevirip yayımlamışlardı. O sayılara buradan bakabilirsiniz.

Röportajın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz. Ki izlemenizi tavsiye de ederim çünkü keyifli bir röportaj olmuş. Mesela Rohan atlılarını canlandıran oyuncuların çoğunun takma sakallı kadınlar olduğunu biliyor muydunuz?

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.