Oyun Haberleri

Age of Mythology: Retold Duyuruldu

2002’de çıkan ve gençliğimizi “İskandinav tanrıları mı daha güçlü yoksa Yunanlılar mı?” gibi tartışmalarla süsleyen Age of Mythology, Retold adıyla yeniden geliştirilmiş versiyonuna kavuşuyor.

Age of Empires serisi 25. yılını kutlarken birçok yeni haberle karşımızdaydı. Age of Empires II ve IV için konsol çağı başlıyormuş mesela. Ama bizim ilgimizi çeken bu haberi takip eden diğer duyuru oldu. Zira Microsoft Studios, serinin yan oyunu olan Age of Mythology’i bu kez unutmamış. Çoğumuzun hayatında özel bir yeri olan bu RTS, Age of Mythology: Retold adıyla yeniden geliştirilecekmiş.

Remastered sürümünün ne zaman çıkacağını bilmiyoruz. Fakat yalnızca grafikleri güncellemeyecekler. Oyuna bazı yeni özellikler ekleyeceklerini de söylüyorlar. Duyuru fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Daha geçen hafta anmıştım Age of Mythology’i Türk Mitolojisi Atlası‘nın incelemesini yazarken. Ah be, Age of Mythology’e Türk Mitolojisi ek paketi gelse muhteşem olmaz mı? Biliyorum, şu an çok uçuk bir hayal. Daha Slav Mitolojisi dahi yok oyunda. Ama yine de… Age of Empires IV dün Osmanlılar ek paketini aldı. (Çeviri ve seslendirmeler de çok güzel). Ayrıca Age of Empires II de Roma genişletme paketine sahip olacak. Yani olmayacak iş değil bu Türk mitolojisi işi! Hikaye anlatan şamanlarımız ile inanç puanı biriktirirdik. Erlik’in kızlarını düşmanlarımızın ordularının aklını çelmek için kullanırdık. Gözcü kulesi yakınlarına Yol İyesi atardık. Olsa olur ya!

Neyse, fantezilere kaptırmayalım yine kendimizi. Özetle: Age of Mythology, Retold adıyla yeniden geliştiriliyor ama ne zaman çıkacağı belli değil. Yeni özellikler bekleyebiliriz. Ayrıca çıktığı gibi XBox PC Game Pass kütüphanesine dahil olacak.

Oyunun orijinaline aşina olmayan okurlarımız olabilir. Age of Mythology RTS türünde bir oyun. Yunan, Mısır ve İskandinav Mitolojisi’nden tanrıların seçtiği özel toplumları oynuyoruz. Efsanelerden ve destanlardan kahramanlarımızla antik dünyanın topraklarında inançlarımız uğruna kan akıtıyoruz. Puanlarımızı da taptığımız tanrıların özellikleriyle ve toplumun kültürüyle alakalı hareketler yaparak kazanıyoruz. Kısacası, mitolojiye ilgi duyuyor ve strateji oyunlarını seviyorsanız kaçırmamanız gereken oyunlardandır Age of Mythology.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.