Oyun Haberleri

Türkiye Oyun Sektörü Raporu 2023 Yayınlandı!

Gaming in Turkey tarafından her yıl düzenlenen Türkiye Oyun Sektörü Raporu, 2023 versiyonuyla oyun severlerle buluştu. Bu kapsamlı rapor, gönüllülük esasına göre hazırlanarak, sektöre dair önemli detayları içeriyor.

Türkiye Oyun Sektörü Raporu

Ülkemizde oyun sektörü, teknoloji ve espor sektörlerinin ayrıntılı veriler ile ele alındığı Türkiye Oyun Sektörü Raporu 2023, turkiyeoyunsektoruraporu.com sitesinde yayımlandı. Burger King, GAMEON (Türk Telekom), GeForce NOW Powered by Game+, HOST (Hub of Streaming), Lockpick, Popeyes, Portuma, Twitch TV, WePlay Ventures ve XSolla gibi sektör liderlerinin sponsorluğunda yayımlanan raporda, Türk oyuncularının ve oyun sektörünün derinlemesine analizi yer alıyor.

Uzman Görüşleri ve Değerli Yorumlar

Raporda, sektördeki deneyimlerini ve değerli yorumlarını paylaşan uzmanlar yer alıyor. Özellikle FRPNET’in kurucusu Kayra Keri Küpçü‘nün katkılarıyla birlikte sektördeki diğer önemli isimlerin görüşleri sektörün perspektifini ve geleceğini yansıtıyor.

2022’den Bu Yana Türkiye Oyun Sektöründe Neler Değişti?

Türkiye Oyun Sektörü 2023’te yer alan verilere göre; 2023 yılı itibariyle Türkiye’de 74M+ üzerinde internet kullanıcısı bulunuyor. 2022 yılında %85 olan internet kullanıcılarının toplam nüfusa oranı, 2023’te %87,1’e yükseldi. Ülkemizdeki sosyal medya kullanıcı sayısı 70M+ bandında olurken, bu mecralarda geçirilen ortalama süre ise geçtiğimiz yıldan 3 dakika azalarak 2 saat 44 dakika olarak kaydedildi. 

Aktif oyuncu sayısının 2023’te 47M+/- bandına yükseldiği görülürken, bu oyuncuların %45’ini kadınlar, %55’ini ise erkekler oluşturuyor. 2023 yılında ülkemizde PC türünde en çok tercih edilen oyun türü Shooter/FPS olurken, mobil cihazlarda ise casual veya gündelik oyunlar tercih edildi.

Türkiye Oyun Sektörü Raporu’nda Neler Var?

Rapor, oyun sektörüne dair ayrıntılar ve araştırmaların yanı sıra Türkiye’de öne çıkan sosyal medya platformları ve takip edilen hesapları da içeriyor. Twitch gibi oyun odaklı platformlarda en çok izlenen yayıncılar, takipçi sayıları ve yayın süreleri gibi önemli verilere de raporda yer veriliyor.

Gaming in Turkey’in titiz çalışmalarının bir ürünü olarak raporda, Türkiye’de en çok indirilen uygulamalar ve mobil platformlarda en çok harcama yapılan uygulamaların detaylı analizleri de mevcut.

Her oyun severin merakla beklediği bu rapor, Türkiye’nin oyun dünyasındaki son gelişmeleri ve trendleri yakından takip etmek isteyenler için kapsamlı bir kaynak sunuyor.

Türkiye Oyun Sektörü Raporu buradan indirilebilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.