Oyun Haberleri

2020 Yılında YouTube’da 100 Milyar Saatlik Oyun İzlemişiz

YouTube’un yıllık raporları içerisinde yer alan izleme süreleri arasında oyun izleme süresinin 100 milyar saati aştığı açıklandı.

2020 yılında evlere kapandığımız günlerde, yapacak bir şey bulamadığımızda soluğu aldığımız ilk platformlardan biri olan YouTube, oyunculuk için de önemli bir alan. Canlı yayınlar, rehber videoları, incelemeler ve daha birçok kategoride oyunlarla alakalı içerik üretiliyor.

Üreten taraf fazla olduğu gibi bu içerikleri tüketenler de bir hayli fazla. Sadece 2020 yılı içerisinde, oyunlarla alakalı içeriklerin izlenme süresi 100 milyar saati aşmış. Bu gerçekten de inanması çok güç bir süre. Bu da yaklaşık 11.4 milyon yıllık bir süre demek.

İzlenmeler arasında 201 milyar izlenme sayısıyla Minecraft birinci sırada yer alıyor (Kafalar karışmasın süresi değil, izlenme sayısı). İkinci sıradaysa Roblox var ve o da 75 milyar izlenmeye sahip. Sonrasında sırasıyla Garena Free Fire, GTA 5 ve Fortnite geliyor.

Bu yıl izlenme sayılarına kanal olarak bizim de katkımız olmuş olabilir

YouTube’un açıklamasına göre 2020 yılı içerisinde 40 milyonun üzerinde aktif olarak kullanılan, oyunculuk üzerine içerik üreten kanal varmış. Bu kanallar arasında 80.000 içerik üreticisi 100.000 aboneyi; 1000 içerik üreticisi 5 milyon aboneyi; 350 içerik üreticisi ise 10 milyon abone barajını aşmış.

Yani uzun lafın kısası 2020 yılı oyunculuk açısından oldukça yoğun geçmiş. Sadece oynamakla değil, oyun oynayanları izleyerek de 2020 yılını geçirmişiz.

Bu arada takibe almadıysanız Frpnet YouTube kanalımız da 2020’nin yükselen yıldızlarından oldu. 2021 yılında da tam gaz içerikle sizlerle buluşmayı devam ettireceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.