Makaleler

Önümüzdeki Ay Neler Çıkacak? – Haziran 2022

Önümüzdeki ay çıkacak film, kitap, bilgisayar oyunu, dizi ve animasyonlardan heyecanla beklediklerimizi bir listede derli toplu sunuyoruz.


Mayıs dolu dolu bir aydı.

Diziler açısından Erşan Kuneri’de dizinin içeriğinden çok Zafer Algöz’ün tepkileri gündem oldu. Obi-Wan Kenobi ve Stranger Things aynı gün, çok güçlü bir açılış yaptı. Love, Death & Robots‘un en dikkat çeken bölümü de Bad Travelling oldu.

Sinemada Doctor Strange in the Multiverse of Madness ve Top Gun: Maverick zirveye oturdu.

Oyunlarda V Rising şaşırtıcı ölçüde başarılı bir çıkış yaptı. Ancak benim favorim Citizen Sleeper oldu.

Kitap dünyasında da aylardır beklediğimiz Reset At nihayet raflara geldi. Ayrıca Ejderha Cumhuriyeti de serinin ikinci cildinde ilk kitaptan daha iyi bir iş çıkardı.

Cartoonistanbul festivali de bir harikaydı.

Tüm bu başlıkları ve mayıstaki diğer gelişmeleri buradan inceleyebilirsiniz.


Tamam mayıs harikaydı da, haziranda neler gelecek diye sorarsanız…

Film / Dizi / Animasyon – Haziran 2022

Netflix 6 – 10 Haziran arasında Geeked Week etkinliği düzenleyecek. Geek ürünlere odaklanan 5 günlük sanal etkinlikte birçok sürpriz olacakmış. 6 Haziran’da diziler ile açılış yapacak etkinlik takip eden günlerde sırasıyla filmlere, animasyonlara ve Stranger Things’e odaklanacak. Ardından kapanışı oyunlara özel yayınlarıyla yapacak. Etkinliğin detaylarını içeren haberimiz burada.

13 – 18 Haziran tarihleri arasında da Annecy International Animation Festival var. Bu festivalde Guillermo del Toro’nun Pinocchio animasyonu kısa bir video ile seyircilerin karşısına çıkacak. Aslında filmin ilk fragmanı Ocak ayında gelmişti, buradan izleyebilirsiniz. Ancak bu yeni klipte yaramaz kuklanın ta kendisini görmeyi bekliyoruz.

Disney+ 14 Haziran’da Türkiye’de yayına başlayacak. Böylece Obi-Wan’ın son bölümlerine yetişebileceğiz. İndirimli erken üyelik seçeneğini anlattığımız haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Geçen ay sinemalarda izlediğimiz Doctor Strange in the Multiverse of Madness, yani Doctor Strange 2, 22 Haziran‘dan itibaren Disney+’ta olacak.

Ayrıca bir aksilik olmazsa Jonathan Nolan Fallout dizisinin çekimlerine bu ay içinde başlayacak.

Film ve dizilerle ilgili etkinlik ve haberleri özetlediğimize göre haziranda çıkacak yapımlara göz atabiliriz.

South Park: The Streaming Wars (1 Haziran – Paramount+)

YouTube player

South Park serisi ViacomCBS ile 900 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. O haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. İşte o anlaşmadan çıkan üçüncü South Park filmi The Streaming Wars olacak.

Daha önce South Park: Post Covid ve South Park: The Return of Covid filmleri çıkmıştı.

The Boys – 3. Sezon (3 Haziran – Amazon Prime)

YouTube player

The Boys da nihayet üçüncü sezonuyla ekranlara dönüyor. Bu sezon öncekilerden çok daha kanlı ve rahatsız edici olacak. Zaten dizinin ilk fragmanı yayınlandıktan sonraki 24 saat içinde 20 milyon kişi tarafından şikayet edilmişti. Ancak fragman red-band etiketiyle gelmiş, yani yalnızca 18 yaş ve üstü izleyici kitlesi için uygun olduğu belirtilmişti. O yüzden şikayetlerin bir yaptırımı olmadı.

Oyuncular özellikle çizgi roman serisinin Herogasm hikayesinden uyarlanan bölümlerin çarpıcılığı konusunda seyircileri uyarıyorlar. Bu sezon diziye katılacak olan Supernatural yıldızı Jensen Ackles o bölümler hakkında “bu gözler neler gördü, inanamazsınız” demek dışında bir bilgi veremedi.

Bizce hazirana The Boys damga vuracak. The Boys’un üçüncü sezonu hakkında çıkan haberleri özetleyen yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Dawn of the Seven – The Bourke Cut (3 Haziran – Vought+)

YouTube player

The Seven’ın süper kahramanlarının yeni filmi Dawn of the Seven da 3 Haziran’da geliyor. Yönetmen Adam Bourke‘ün tasarımını ekranlara taşıyacak film, Zack Snyder’den de övgü aldı.

Süper kahramanlarımızın kahramanlıklarını kahramanca gösterecekleri bu filmi Vought+ üzerinden seyredeceğiz.

Crimes of the Future (3 Haziran)

YouTube player

Normalde korku filmleri ve oyunlarına FRPNet ailesi olarak haberlerimizde pek yer veremiyoruz. Çünkü korkuyoruz. Ancak bu ay çıkan birçok korku filmi var ve bizi korkutsalar bile listede yer almayı hak ediyorlar.

Bunlardan ilki David Cronenberg‘ün body horror filmi Crimes of the Future. Çünkü hem filmin fragmanı rahatsız edici olmasına rağmen çok etkileyici, hem de oyuncu kadrosu ilgi çekici. Filmin başrolünde hepimizin Aragorn olarak tanıdığı Viggo Mortensen var. Ona Léa Seydoux ve Kristen Stewart eşlik ediyor.

Aslında Crimes of the Future sinemalara gelecek filmler arasında. Ancak Türkiye için yayın tarihi belli değil. Dolayısıyla filmi nereden izleyebileceğimizi henüz bilmiyoruz.

White Elephant (3 Haziran – AMC+)

YouTube player

White Elephant Bruce Willis’in son filmlerinden biri olacağı için listemizde yer alıyor. Nitekim ünlü aktörün sağlık sorunları sebebiyle oyunculuğu bıraktığını haber vermiştik.

White Elephant, Bruce Willis’in ortalama aksiyon filmlerinin son örneklerinden olacak gibi duruyor. Filmin oyuncu kadrosunda John Malkovich ve Olga Kurylenko da var.

The Midwich Cuckoos (3 Haziran – Sky Max)

YouTube player

John Wyndham‘ın aynı isimli romanından uyarlanan Midwich’in Guguk Kuşları dizisi 3 Haziran’dan itibaren haftada bir bölümüyle karşımızda olacak. Korku ile bilim kurgu türlerini buluşturan roman bir harikaydı. DeliDolu dilimize çevirdi ve romanın tadından yenmiyor.

Romanın daha önce sinema uyarlamaları da olmuştu. Dizi, fragmanından gördüğümüz kadarıyla aslına pek sadık kalmıyor. Yine de güzel bir iş çıkarabileceklerini düşünüyoruz.

Diziyi detaylı anlattığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Ms. Marvel (8 Haziran – Disney+)

YouTube player

Ms. Marvel dizisi 8 Haziran’da Disney+’ta başlayacak.

Diziyi tanıtan haberimize buradan göz atabilirsiniz.

Jurassic World: Dominion (10 Haziran – Sinema)

YouTube player

Chris Pratt‘ın dinozorları evcilleştirip onlarla arkadaş olabilen Owen Grady’i canlandırdığı Jurassic World serisinde sona geliyoruz. Jurassic World: Dominion 10 Haziran’da sinemalara geliyor. Jurassic Park serisinden Jeff Goldblum, Laura Dern ve Sam Neill de filmde yer alıyor. Onlara Bryce Dallas Howard ve Omar Sy gibi sevdiğimiz isimler eşlik ediyor.

Jurassic World serisinin son filmi olacak Dominion’ın detaylarını içeren haberimize buradan göz atabilirsiniz.

The Old Man (16 Haziran – FX)

YouTube player

The Old Man, 7 bölümlük bir aksiyon dizisi. Thomas Perry‘nin aynı isimli romanından uyarlanan yapımın başrolünde Jeff Bridges var. Açıkçası kadrodaki en ünlü isim de o. The Big Lebowski yıldızı bu dizide CIA’den emekli Dan Chase’i canlandırıyor.

Dan Chase emekliliğini huzur içinde yaşamaya çalışırken bir suikastçinin saldırısına uğruyor. Emekliliğin keyfini kaçıran bu olaydan sonra Chase tekrar güvende olabilmek için CIA’e geri dönmek zorunda kalıyor.

Lightyear (17 Haziran)

YouTube player

Toy Story‘nin gözde oyuncaklarından Buzz Lightyear‘ın hikayesini anlatacak Lightyear filmi bu ay Amerika’da vizyona giriyor.

To infinity and beyond!

Lightyear’ın Işıkyılı adıyla Türkiye’deki vizyon tarihi 2 Eylül gibi görünüyor. Ancak muhtemelen o tarihe kalmadan film zaten Disney+ üzerinde de yayınlanır. Kısacası, film bu ay Türkiye’de vizyona girmiyor.

Filmin detaylarını buradan okuyabilirsiniz.

Spiderhead (17 Haziran – Netflix)

YouTube player

Spiderhead, George Saunders‘ın bir hikayesinden uyarlanan distopik bir bilimkurgu filmi. Başrolünde Chris Hemsworth ve Miles Teller var. Film suçluların bir hapishanede tutulmaktansa deneylerde denek olarak kullanıldığı bir düzeni anlatıyor. Yani suçlular bilimi geliştirmek adına adeta feda ediliyorlar. Chris Hemsworth de bu deneyleri düzenleyen bilim adamını canlandırıyor. İnsanlığın doğasını anlamak için duygu kontrolünü başarmaya çalışıyor.

Filmi tanıttığımız yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Brian and Charles (17 Haziran)

YouTube player

The Northman gibi filmlerin arkasındaki Focus Features‘ın yeni filmi Brian and Charles beni fragmanıyla etkilemeyi başardı. Aslında Finch‘te bulmayı beklediğim o duygusal ve komik havayı bu fragmanda gördüm.

Brian, Galler’in kırsal kesimlerinde yaşayan bir mucit. Zamanının çoğunu yalnızca onun ilgisini çeken icatlar tasarlayarak geçiriyor. Ancak icatları kimsenin ilgisini çekmese de dehası takdir topluyor. Derken bir gün Brian kendisine bir robot yapıp adını da Charles koyuyor. Bir çamaşır makinesinin parçalarından doğan Charles nasıl oluyorsa lahanalar konusunda takıntılı bir kişilik ediniyor. Film de bu takıntılı robot ve yalnız dahinin dostluğunu ve yalnızlığını işliyor.

Ne yazık ki Brian and Charles da Türkiye’de vizyona girmeyen filmlerden. Ancak bağımsız sinema salonlarımızın filme programlarında yer vermesi umuduyla onu da listeye ekledik.

The Lost Girls (17 Haziran)

YouTube player

Peter Pan yıllar içinde yeni yorumları ile birçok spin-off’a sahip oldu. Bu yorumlara bir yenisi daha ekleniyor. The Lost Girls filmi, Wendy’nin Peter ile olan bağını kırmaya çalışmasını anlatıyor. Çünkü Wendy, kızının da kendisi gibi Peter’ın dünyasına çekilmesini istemiyor. Ailesindeki tüm kadınların Peter ile takıntılı bir bağ geliştirmesinden son derece rahatsız.

Film Laurie Fox‘un aynı isimli romanından uyarlanıyor. Iain Glen‘in Hook’u, Louis Patridge‘in de Peter Pan’ı canlandırdığı film çoğu ülkede olduğu gibi Türkiye’de de vizyona girmeyecek. Fantastik drama türündeki filmde Wendy ve ailesini yaşlılıkları ve gençlikleri ile birçok farklı oyuncu canlandıracak. Filmin detaylarına buradan göz atabilirsiniz.

The Umbrella Academy – 3. Sezon (22 Haziran – Netflix)

YouTube player

Hargreeves kardeşler bir kez daha uzay, zaman ve kaderi oyuncak etmeye geliyor. En son geçmişe giderek JFK’in suikastını önlemeye çalışan kardeşler, geçmişte babalarıyla da iletişime geçmişlerdi. Sir Reginald Hargreeves çocuklarının beş para etmez süper varlıklar olmasından memnun olmamış olsa gerek. Zira şemsiye kardeşler geleceğe gittiklerinde evlatlıktan reddedildiklerini görmüşlerdi.

Babalarının yeni gözdesi Sparrow Academy’i gözden düşmüş Şemsiye akademisiyle karşı karşıya getirecek olan üçüncü sezonu da merakla bekliyoruz. Çizgi roman hayranları için bu merak “daha ne kadar batıracaklar acaba?” yönünde. Fakat dizinin hayranları için olaylar çok heyecanlı bir yerde kaldı.

İlgili habere buradan göz atabilirsiniz.

Elvis (24 Haziran – Sinema)

YouTube player

Elvis Presley’nin hayatını anlatan Elvis filmi 24 Haziran’da vizyona girecek. Aslında bu filmin fantastik hiçbir yanı olmadığından bu listede yer alması zordu. Fakat başrol oyuncusu Austin Butler, Dune Part 2’de Feyd-Rautha rolünü kaptı. Dolayısıyla Dune hayranlarının gözü de bu filme kaymış oldu. Zaten Eek the Cat hayranları için de Elvis’in yeri hep ayrı olmuştur.

Ayrıca Elvis Presley’nin eski eşi ve kızı da Austin Butler’ın performansını bir hayli övdü. E, Elvis’in kendi ailesi bile bu kadar memnun kalınca, biz de merak ettik filmi haliyle. Tabii oyuncu kadrosunda sevdiğimiz başka isimlerin bulunmasının da etkisi vardı. Boromir’in küçük kardeşi Faramir’i canlandıran David Wenham ve Tom Hanks de filmde rol alıyor.

The Black Phone (24 Haziran – Sinema)

YouTube player

Doctor Strange’in yönetmeni Scott Derrickson‘ın yeni filmi The Black Phone sinemalarda gösterime girecek. Film Stephen King’in oğlu Joe Hill’in 20th Century Ghosts kitabındaki bir öyküden uyarlanıyor. Başroldeki kötüyü de Ethan Hawke canlandırıyor.

13 yaşındaki Finney Shaw, sadistik bir katil tarafından kaçırılır. Ses geçirmeyen duvarlarla kaplı bir odada tutsak kalır ve bağırarak yardım istemenin fayda etmeyeceğini kısa sürede anlar. Odada, hiçbir hatta bağlı olmayan telefon çalmaya başladığında olaylar daha da korkunç bir hal alır. Zira telefonun diğer ucunda katilin eski kurbanları bulunmaktadır. Shaw’u kendi yaşadıkları sondan kurtarmaya çalışırlar.

Marcel the Shell with Shoes on (24 Haziran)

YouTube player

Marcel (ayakkabı giyen deniz kabuğu) internetteki kısa video serileriyle tanıdığımız bir karakter. Videoları Dean Fleischer-Camp ve Jenny Slate hazırlıyordu. Senaryoyu birlikte yazan ikiliden Fleischer-Camp yönetmenlik yaparken Jenny Slate de Marcel’i seslendiriyordu. Ortaya çıkan videolar eğlenceliydi ve yıllar içinde kendi hayran kitlesini oluşturdu.

Şimdi de Marcel ayakkabılarını giyip ilk uzun metrajlı filminin yıldızı oluyor.

Marcel the Shell with Shoes on‘u A24 yayınlıyor. Türkiye’de vizyona girmeyecek olsa da sinema gösterimi bittikten sonra serinin diğer filmleri gibi internette ücretsiz izlenmeye açılır diye tahmin ediyorum.

Man vs. Bee (24 Haziran – Netflix)

YouTube player

Rowan Atkinson‘ın başrolünde olduğu Man vs. Bee tam 10 bölümden oluşan bir dizi. Eve giren bir arıdan kurtulamayan bir adamın hikayesi nasıl 10 bölümlük dizi olabilir diye merak ettiğimizden ilgimizi çekti. Yani önümüzdeki günlerde hava ısındıkça arılar, sivri sinekler ve böcekler hepimize dert olacak ama 10 bölüm… Hayır, ne anlatmış olabilirler ki o kadar?

Westworld – 4. Sezon (26 Haziran – HBO Max)

YouTube player

Westworld de The Boys ile birlikte Haziran ayına damgasını vuracak.

Westworld, dördüncü sezonuyla 26 Haziran’da HBO Max’e geliyor. HBO Max de bu yıl içinde Türkiye’de yayına başlayacak. Ancak tam ne zaman geleceklerini hâlâ duyurmadılar. O yüzden muhtelemen Westworld’ün yayınlanmasına yetişemeyeceklerdir.

Dördüncü sezon hakkındaki haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bilgisayar Oyunları – Haziran 2022

Her şeyden önce konu bilgisayar oyunu olunca Amazon Prime Gaming oyunlarını kütüphanemize eklemeyi unutmamak gerek. Bu ayın tüm Prime Gaming oyunlarını listelediğimiz haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi gelelim oyun dünyasıyla ilgili haziran ayında bizi bekleyen diğer meselelere.

E3 iptal olduğu üzere Haziran ayı birçok küçük oyun etkinliği ile dolup taşıyor.

2 Haziran‘da Sony de kendi oyunlarından gelişmeleri State of the Play etkinliğinde sergileyecek. Bu etkinlikte hem yeni PlayStation oyunlarından haberdar olabiliriz, hem de hangi eski oyunların PC’ye uyarlanacağını öğrenebiliriz. (Demiştik. Etkinliğin duyuru listesine buradan ulaşabilirsiniz.)

Yine 2 Haziran‘da Don’t Starve Together ve Oxygen Not Included gibi oyunların geliştiricisi Klei, kendi festivalini düzenliyor.

9 Haziran‘da Summer Game Fest olacak.

11 Haziran‘da bağımsız oyun yayıncılarını buluşturan Guerilla Collective etkinliği olacak.

Ardından 12 Haziran‘da da hem Xbox & Bethesda etkinliği olacak, hem de PC Gaming Show. Yani bu tarihlerde sizi oyun haberleri yağmuruna tutacağız. XBox & Bethesda etkinliği sırasında hangi oyunlara dair haberler gelebileceği listesi de aşağıda:

13- 20 Haziran tarihleri arasında Steam önümüzdeki aylarda çıkacak oyunların demolarını deneyebileceğimiz Next Fest etkinliği düzenliyor. Bu benim favori etkinliğim olmaya devam ediyor.

23 Haziran – 7 Temmuz arasında da Steam Yaz İndirimleri dönemi başlıyor.

Etkinlikler bildiğimiz kadarıyla bu kadar. Yetmedi mi zaten?

Bu arada Assassin’s Creed: Origins‘in bu ay XBox Game Pass‘e geleceğini söylemiştik. Yine hatırlatayım.

Çıkacak oyunlardan ilgimizi çekenler de şu şekilde:

Diablo Immortal (2 Haziran)

Diablo evreninin MMO Action RPG türündeki yeni üyesi Diablo Immortal 2 Haziran’da çıkıyor. Oyunu hem bilgisayar üzerinden hem de mobil platformlardan oynayabileceğiz.

Diablo Immortal’ı tanıttığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Card Shark (2 Haziran)

Chard Shark, 18. yüzyılın Fransız sosyetesinde popülerlik (ve para) kazanmaya çalıştığımız bir kart oyunu. Zira sosyetede prestij kazanma yöntemlerinden biri de kart oyunlarında iyi olmak. Ancak oyun yalnızca kart oyunu masasında geçmiyor. Karakterimiz masadan kalkıp sosyetenin üyeleriyle sohbet edebiliyor, onların sırlarını açığa çıkarabiliyor.

Tamamı elle çizilmiş görsellerden oluşan grafikleriyle Card Shark ilgimizi çekti. Oyun şu anda indirimli fiyatıyla ön siparişte.

The Elder Scrolls Online: High Isle (6 Haziran)

MMORPG oyunu The Elder Scrolls Online yeni genişletme paketine 6 Haziran’da kavuşacak.

Aslında The Elder Scrolls Online oyunlarının fiyatı diğer oyunlara göre yüksekti. Hele ki yeni bir genişletme paketi gelince o içerik için istedikleri fiyat göz korkutuyordu. Fakat şu anda asıl oyun ile tüm genişletme paketlerini içeren Collector’s Edition’ın fiyatı yeni çıkan AAA oyunlarının fiyatıyla aynı yere geldi. Yani oyun fiyatlarının yükselmesi sebebiyle artık The Elder Scrolls Online’ın fiyatları o kadar göze batmıyor. Yaz İndirimleri sırasında oyunu indirimli alıp bütün yaz MMORPG oynar mıyız?

The Cycle: Frontier (8 Haziran)

The Cycle: Frontier ücretsiz oynanabilen PvPvE shooter oyunu olacak.

Oyun Escape from Tarkov’un stilinden esinlenmiş. Terk edilmiş bir gezegene iniş yapıyoruz ve etrafta kullanabileceğimiz materyaller arıyoruz. Gezegenden kurtulabileceğimiz fırsatın doğmasını beklerken de bu vahşi dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Oyunun grafikleri ve dünyası ilgi çekici duruyor.

Postal: Brain Damaged (9 Haziran)

Doom ve Quake gibi eski shooter oyunlarından ilham alan Postal serisine de yeni bir oyun dahil oluyor. Ancak Postal: Brain Damaged, komedi unsurlarına ağırlık veren bir oyun olacak. Bu arada, oyun tabii ki çocuklar için uygun olmayacak.

Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion (14 Haziran)

YouTube player

Jurassic World Dominion filmi vizyona girdikten dört gün sonra Jurassic World Evolution 2’ye filmin expansion’ı gelecek. Genişletme paketinin fiyatı henüz belli değil.

Pakette interaksiyona girebileceğimiz yeni karakterler olacak. Aynı zamanda yeni dinozor türleri (Therizinosaurus, Pyroraptor, Dimetrodon ve Quetzalcoatlus) de oyuna dahil olacak. Yeni türlerden bazıları tüylü dinozorlar olacak. Ayrıca varolan dinozorlara da filmden ilham alan yeni skin’ler gelecek. Son olarak oyuna bir de Chaos Theory adlı yeni bir senaryo dahil olacak.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge (16 Haziran)

YouTube player

TMNT: Shredder’s Revenge de sürpriz bir duyuruyla Haziran 2022 oyunları arasında yerini aldı. Oyunun çıkış tarihi, oyun çıkmadan bir hafta önce belli oldu. Üstelik oyunda Casey Jones olarak oynayabileceğimizi de bu duyuruyla birlikte öğrendik.

Oyunun bir de koleksiyonluk edisyonlarını da çıkarıyorlar ki akla olmasa cebe zarar. Küçük arcade makinesi, VHS kasedi şeklinde metal kutu, minik aksiyon figürleri… Gerçekten 80’ler döneminin TMNT hayranlarını bu oyuna çekmek istiyorlar. Umarız heyecanımızı karşılayabilecek bir oyun olur. Hayal kırıklığına karşı çok savunmasız bir pozisyondayız artık Shredder’s Revenge konusunda.

TMNT: Shredder’s Revenge’in 80’ler dönemiyle olan bağını anlattığımız habere buradan, seslendirme kadrosunda animasyondaki seslendirme sanatçılarını kullanacaklarını haber verdiğimiz yazıya da buradan ulaşabilirsiniz.

Starship Troopers: Terran Command (16 Haziran)

Devasa uzaylı böceklere karşı savunma yaptığımız bir RTS oyunu mu? Aslında oyun Next Fest Şubat 2022 demo’ları arasında en çok ilgi gören demo’lardan birine sahipti. Fakat o zaman da devasa uzaylı böceklere sıcak bakamamıştım, şimdi de bakamıyorum.

Ama seven seviyor. Zaten Terran Command, Starship Troopers filmlerinin evrenini baz alan bir oyun geliştirmiş. Böylece hem filmin, hem de Heinlein’ın hayranlarını aynı anda cezbediyor. Ayrıca oyunun demosu da genelde olumlu yorumlar toplamıştı. Dolayısıyla bilimkurgu ve strateji oyunlarını seven okurlarımızın ilgisine bu oyunun çıkış tarihini de sunmak isterim. Şu anda oyun 50 TL’lik fiyatıyla ön satışta.

Sonic Origins (23 Haziran)

Sonic oyunları yenileniyor. Eski oyunlar piksel grafiklerinden kurtulurken nostaljik tattan ve özünden ödün vermeden yeni versiyonlarına kavuşuyor. Böylece tüm klasik Sonic oyunları Sonic Origins başlığı altında bir araya geliyor.

Haberimize buradan göz atabilirsiniz.

Cuphead: The Delicious Last Course DLC (30 Haziran)

Cuphead de haziranın sonunda ilk DLC’siyle karşımızda olacak.

Oyun The Cuphead Show adıyla Netflix animasyon dizisine de uyarlanmıştı. Her biri yaklaşık 12 dakika süren 13 bölümlük bir diziydi bu.

Kitap / Çizgi Roman – Haziran 2022

Ne yazık ki kitaplar konusunda yayın takvimleri ile gerçekler birbirini tutmuyor. O yüzden bu başlığı kitapların duyuruları geldikçe güncelliyorum.

Baobab Yayınları baskısı tükenen Avare Tanrı‘yı yeniden raflarda göreceğimizi söyledi.

Bu ay gelmesini beklediğimiz kitaplar şunlar:

Ölühane Kapıları – Steven Erikson (Malazan 2 – İthaki Yayınları)

Malazan serisinin ikinci cildi İthaki yayınları’nın programında Mayıs ayında yer alıyordu. Geç olsun, güç olmasın. Ölühane Kapıları bu ayın sonunda raflardaki yerini alıyor.

Zamanın ve kumların ölü uygarlıkların üzerini örttüğü, bir zamanlar denizken artık ölümcül güneşin kavurduğu Kutsal Raraku Çölü… Malazan İmparatorluğu hâkimiyeti altındaki Yedi Kent kıtasında esen sıcak çöl rüzgârlarında bir isyanın fısıltıları taşınmaktaydı. Raraku Çölü’ndeki saklı bir vahada, S’haik ismindeki peygamber, Dryjhna Kıyamet Kitabı’nın eline teslim edilmesini bekliyordu. Kehanete göre, S’haik kitabı açtığında, intikam tanrıçası uyanacak ve Yedi Kent hürriyetini geri almak için ayaklanacaktı.

Yedi Kent kıtasında gerçekleşmeyi bekleyen tek kehanet bundan ibaret değildi. Hayvan cismine bürünebilen şekildeğiştirenler, verilmiş kadim bir sözün peşinden Yedi Kent’e akın ediyor, hem çölde hem de büyülü kovanlarda birbirleriyle çatışıyorlardı. Kana susamış çöl kumlarını besleyen bu çatışmalar, Yedi Kent’i hiç olmadığı kadar tehlikeli ve korkunç bir yer hâline getiriyordu.

Tanrıların faniler üzerindeki acı oyunları devam ediyor, kumlara gömülü sırlar keşfedildikçe fanilerin entrikalarının ne kadar önemsiz olduğu açığa çıkıyordu. Ancak ne tanrıların ne de fanilerin hesaba kattığı bir gerçek vardı: Tanrılar da entrikalara kurban gidebilirlerdi.

JBC Yayınları – Haziran 2022 Takvimi

Normalde JBC Yayınları bu ciltleri Haziran içerisinde basacağını duyurmuştu. Ancak kayıt sevkiyatında yaşanan aksamalardan dolayı programın değiştiğini söylediler. Artık programları şu şekilde olacakmış:

Temmuz 2022

Batman: Kara Prens
Kara Şövalye Dönüyor
Baykuşlar Divanı
Üç Joker

Ağustos 2022

Kıyamet Saati #7-12
Joker: 80. Yıl Özel Sayısı
Joker: Kötülerin Yılı
Locke & Key Cilt 2.

Marmara Çizgi – Haziran 2022 Yayınları

Marmara Çizgi yazı Marvel çizgi romanlarıyla açıyor.

Raymond Chandler’ın Polisiye Romanları (Alfa Yayınları)

Alfa Kitap da Polisiye serisine iki kitabını yeni baskılarıyla ekliyor. Aslında Raymond Chandler’ın romanlarını Alfa Yayın Grubu’ndan Everest Yayınları basıyordu, şimdi Alfa Kitap aynı çeviriyle yeniden baskıya gitti. Ancak Uzun Veda romanı daha önceden dilimize kazandırılmamıştı. Yani bu yalnızca bir kapak yenileme çalışması olmayacak.

Raymond Chandler, Dashiel Hammett’in tarzında diyebileceğimiz dedektif öyküleri yazıyor. Zaten Hammett’tan esinlendiğini her fırsatta dile getiriyor. Yani onun dedektifleri duygusallıktan uzak, gerçekçi ve sert adamlar.

Ben Dashiel Hammett’ın Sırça Anahtar romanını çok beğenmiştim. Zaten Disco Elysium‘un esinlendiği romanlar arasında geçiyordu. Dolayısıyla Raymond Chandler’ın serisini de merakla bekliyorum.

Bungou Stray Dogs (Gerekli Şeyler)

Doctor Strange Cilt 5 ve Daredevil: Koruyucu Şeytan (Arkabahçe)

Arkabahçe bu ay Doctor Strange’i beşinci cildine kavuşturarak seriyi tamamlıyor.

Aynı zamanda Daredevil: Koruyucu Şeytan da nihayet yeni baskısına kavuşuyor. Arkabahçe bu seriyi 2000’li yıllarda dilimize kazandırmıştı. Ancak kitapların hem baskısı tükenmişti, hem de eskimekten yıpranmaya başlamıştı. En azından bendeki ciltler yıprandılar… Bu hikaye, Daredevil: Sarı ile birlikte benim karaktere hayran olmamı sağlamıştı. Dolayısıyla bu ay tekrar baskıya gittiğini mutlulukla haber veriyorum.

Berenice – Edgar Allan Poe (Sırtlan Kitap)

Sırtlan Kitap‘ın bu ayki çizgi romanı da Edgar Allen Poe’nun hikayesinden uyarlanan Berenice oluyor.

Kitabın tanıtım yazısı şu şekilde:

Isabel Kreitz tarafından tasarlanan bu seride farklı çizgi roman sanatçıları, klasik ve modern korku hikayelerini yeniden yorumluyorlar.

Gündelik hayatın gerçeküstü ve rahatsız edici unsurlarına uygun resimler bulma konusunda usta olan Jüliger, serimizin bu ilk kitabında Edgar Allan Poe’nun tüyler ürpertici hikâyesinden yaptığı uyarlamayı internetin, anime figürlerinin, camgirl’lerin ve modern pop-kültürün dünyasına taşıyor. Poe’nun orijinal hikâyesinden günümüz dünyasına uyarlanan delilik, ölüm ve çürüyüş motifleriyle dokunmuş bir yalnızlık ve dünyadan kopuş hikâyesi.

Deadwood Dick – Joe R. Lansdale (Presstij)

Presstij, koleksiyonluk çizgi roman ciltlerine bu ay Deadwood Dick’i ekliyor. Şu an ön siparişe açık olan cildin dağıtımı 20 Haziran’da başlayacak. Tanıtımı şöyle:

Joe R. Lansdale’in bir öykülerinden alınan ve Teksaslı yazarın ironisinin ve yaratıcılığının küstah ve çatırdayan tarzına sadık kalan bu çizgi roman bizi, şiddetin engellenemez biçimde hüküm sürdüğü, çirkin, kirli ve kötü uzak batının tam ortasına götürüyor.

Korku Haftası – Aleksey Tolstoy (Ketebe Yayınları)

Korku Haftası: Dünyanın Soyulduğu Yedi Gün, ünlü Sovyet yazarı Aleksey Tolstoy’un üç uzun öyküsünü bir araya getiriyor. Sovyetler Birliği Bilimler Akademisi üyesi de olan Tolstoy bu öykülerde bilimkurguyla mizahı, kendine has Gotik bir kurmacayla polisiyeyi, nihayet melodramı harmanlıyor. Borsada vurgun yaparak dünyayı ele geçirmeye çalışırken kazara mutlak sosyalizmi hâkim kılan kapitalist kalantorları, ay parçalanırken son bir kez dansa kalkanları, karşılıksız seven bir kalbin ve merhametle doyuran ellerin kanına bulanmış birkaç bin frangı, trajikomik şekilde mahvolan çocukluk aşklarını, Don kıyısında avare yürürken kurulan “mavi kent düşleri”ni ve çok daha fazlasını okuyacaksınız. Okurken de heyecanlanacak, gülecek, üzülecek, hayran kalacak, belki biraz öfkelenecek ve, neden olmasın, bütün bunları bu kadar güzel anlatmayı başaran zekâyı kıskanacaksınız…

“Ya yok olup gideceğiz, ya da kardeşlerimizin çürüdüğü toprağın üzerinde göz kamaştırıcı kentler, güçlü fabrikalar, yemyeşil bahçeler kuracağız… Kendimiz için yapacağız bütün bunları… Yalnız kendimiz için tutkuyla, var gücümüzle yapacağız…”

Daha Geride Kalanlar – Terry Bisson (Ayrıntı Yayınları)

Ayrıntı Yayınları‘nın bilim kurgu serisine yeni bir kitap daha katılıyor. Arka kapak yazısı şu şekilde:

Dünya üzerinden kaybolan milyonlarca insan, çölde bir peygamber, Uzi’li melekler, Deccal’in yönetiminde yedi yıl ve dünyanın sonunda kurulan bir rock grubu… Terry Bisson’ın taşlamalarla dolu eseri Daha Geride Kalanlar, dünyadaki varlığınıza bambaşka bir açıdan bakmanızı sağlayacak.

“Toprak reformu” dedi General Kreig gururla arkasındaki zırhlı buldozeri işaret ederek. Buldozer iki katlı bir evi yıkıyor, Arap baş örtülü kadınlar feryat ediyor, müdahale edemeden bakıyorlardı. “Çöle çiçek açtırıyoruz.”

Özel Görelilik oyunu ise eski dostlarıyla bir öğleden sonra daha geçirebilmek için ölümden dönmeyi başaran Einstein’ın, misafirleriyle birlikte gelecekteki bir siyasi protesto hazırlığına denk gelmesini ve kendileri gibi eylemci gençlerle geçmişi anmasını işliyor.

Komedi Komedi Komedi Dram – Bob Odenkirk (Holden Kitap)

Better Call Saul ve Breaking Bad dizilerinin yıldızı Bob Odenkirk, bu kitapta kendi anılarını anlatıyor. Otobiyografi, daha çıkmadan önce bile ülkemizde hayli ilgi gördü. Açıkçası bu ilgi, o dizileri çok sevmeme rağmen beni bile şaşırttı.

Siz de kitaba ilgi duyan kalabalığa katılmak isterseniz, Komedi Komedi Komedi Dram adıyla Bob Odenkirk’ün anıları Holden Kitap’ın baskısıyla raflara gelecek.

Mayıs’ta Çıkanlar

Madem haziranda çıkacak kitapları bilmiyoruz, bari mayısta çıkmış olanları hatırlatalım dedik. “Yazın ne okusam?” diye düşünüyorsanız aşağıdakiler raflarda taze taze duruyor..

Bu kitapların çoğunu tanıttığımız listeye de buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Başlıklar

Metucon 2022: Necropolis (4-5 Haziran)

2 yıllık aranın ardından Metucon, Necropolis temasıyla geri dönüyor. Üstelik 2019 yılındaki en son Metucon geleneği bozmuştu. Hem hafta içine denk gelmiş, hem de geleneksel mekanını terk edip farklı bir fuar alanını kullanmıştı. Ancak bu yıl geleneksel mekanlarına dönmüşler. Tarihler de olması gerektiği gibi hafta sonuna yayılmış.

Detayları aktardığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Bioware Gear: Peluş Blasto (Mass Effect)

Yeni Mass Effect’te Commander Shephard’ın da olacağını düşünmemize sebep olan Bioware Gear, bu hatasını peluş Blasto çıkararak telafi etmeye çalışıyor. Blasto, orijinal Mass Effect üçlemesinde Citadel’deki bir film yıldızı. İlk Hanar Spectre olan Blasto ile Commander Shephard’ın yolları da üçüncü oyunda kesişiyordu.

Galaksinin en badass uzaylı deniz anasının peluşu Bioware’in resmi mağazasında satılacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.