Haberler

Netflix’te Bir Şey İzlemeye Karar Verene Kadar 187 Saat Harcıyormuşuz!

Birleşik Krallık genelinde yapılan bir araştırmaya göre, bir Netflix izleyicisi bir şey izlemeye karar verene kadar yılda 187 saat harcıyormuş.

Eminim hepimizin başına gelmiştir. Evde eş, dost arkadaş kalabalığı varken, “Hadi Netflix’ten bir şey izleyelim” denmiştir ama bir türlü ortak bir karara varılamamıştır. Bu tek başınızayken de olur. Filmler ve diziler arasında sürekli döner dolaşır ve izleyecek bir içerik bulana kadar saatlerimizi harcarız. Gerçekten abartmıyoruz ama o saatler harcanıyormuş.

Birleşik Krallık’ta, Netflix kullanıcılarıyla yapılan bir araştırmada, bir üye izleyebilecek içerik bulana kadar yılda ortalama 187 saat harcıyormuş. Bu yılda yaklaşık 8 güne tekabül ediyor. Yani yılın 8 gününü Netflix menüsünde gezinerek harcıyormuşuz.

Bu bilgiye ek olarak izleyenler %42lik bir kısmı çift ekran takibi yapıyormuş. Yani TV üzerinden Netflix izlerken, telefondan da bir şeyler izlemek ya da oynamak gibi bir alışkanlıkları varmış. Buna ek olarak %76 oranında, yabana atılmayacak bir kesim artık isteğe bağlı yayın takip etmekten sıkıldıklarını dile getiriyorlar.

Gerçekten de bazı dönemlerde Netflix’te izleyebilecek bir şey bulmak zor oluyor. Ya içeriği çok çabuk tüketiyoruz ya da ağzımızın tadına uygun bir şey bulmak için çok uğraşıyoruz.

Kendimden örnek vermek gerekirse, ben bir dizi/film izlemeden önce çok sıkı bir eleme sürecinden geçirirken, eşim önüne gelen her içeriğe hızlıca bakıp başkalarına geçebiliyor. Yine de ikimizin ortak kararı, düzgün bir içerik yetersizliğinden yana oluyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.