Sinema Haberleri

Beetlejuice Beetlejuice İlk Fotoğraflar Yayınlandı

Aradan 36 yıl geçti ama bir kez daha sular durulmuyor. Geçen yılki The Flash‘ta Batman‘i canlandıran Michael Keaton, yönetmen Tim Burton‘ın kült filminin devamı olan Beetlejuice Beetlejuice filminde Entertainment Weekly’nin özel ilk bakışında bir başka ikonik role geri dönüyor. Beetlejuice Beetlejuice filminden ilk fotoğraflar yayınlandı.

Winona Ryder ve Catherine O’Hara da sırasıyla Lydia ve Delia Deetz rollerini yeniden canlandırırken, Burton’ın Wednesday’inin yıldızı Jenna Ortega, Lydia’nın kızı Astrid‘i ve The Leftovers’ın yıldızı Justin Theroux da Rory‘yi canlandırıyor. “Bio-exorcist” unvanının aksine, Rory ile ilgili daha fazla ayrıntı şimdilik gizli tutuluyor.

Beetlejuice Beetlejuice / Catherine O'Hara - Delia, Jenna Ortega - Astrid, Winona Ryder - Lydia ve Justin Theroux - Rory rolünde
Beetlejuice Beetlejuice / Catherine O’Hara – Delia, Jenna Ortega – Astrid, Winona Ryder – Lydia ve Justin Theroux – Rory rolünde

Orijinal Beetlejuice (1988), yakın zamanda ölen Barbara ve Adam Maitland’ın (Geena Davis, Alec Baldwin), evlerinin yaşayan sakinleri Deetz ailesini kovmak için yaramaz iblis Beetlejuice/Betelgeuse’dan (Keaton) yardım istemelerini konu alıyordu. Sonrasında da ortalık karışıyordu.

🔸 Beterböcek’in Nasıl Görüneceğine Michael Keaton Karar Vermiş – FRPNET

Devam filmi on yıllar sonra ailedeki bir ölümle başlıyor. Burton EW’ye verdiği bir röportajda, “Tüm söyleyeceğim bu,” diyor. “Olayları harekete geçiren bir şey oluyor.” Bu Lydia’nın babası Charles Deetz’in (Jeffrey Jones) ölümü olabilir mi? Yönetmen çekingen davranıyor: “Göreceğiz.” Kesin olan tek şey, Beetlejuice’un tekrar devreye gireceği.

Burton, Keaton’ın klasik kostüm ve makyajla geri dönmesini “tuhaf bir beden dışı deneyim” olarak tanımlıyor. Beetlejuice Beetlejuice filminden yayınlanan fotoğraflar bize Michael Keaton’ın yıllar sonra bile harika göründüğünü gösteriyor.

Beetlejuice Beetlejuice - Michael Keaton
Beetlejuice Beetlejuice – Michael Keaton

1989’da Batman (Keaton’ın da oynadığı) ve 1993’te The Nightmare Before Christmas‘ın arkasındaki yönetmen Tim Burton, “Kendini yeniden kaptırdı,” diye hatırlıyor. “Belki de bu işle çok fazla ilgilenmeyen biri için biraz korkutucuydu. Tüm oyuncuları görmek benim için çok güzel bir şeydi ama o, bir tür şeytan çarpması gibi, hemen işe geri döndü.”

Burton, Keaton’la yıllar boyunca bir devam filmi hakkında konuştuklarını söylüyor. Yönetmen, “Doğru olduğunu hissetmediği sürece, bunu yapmak için yanıp tutuşan bir arzusu yoktu,” diye hatırlıyor. “Sanırım hepimiz aynı şekilde hissediyorduk. Sadece duygusal bir kancası varsa anlamlıydı.”

Beetlejuice Beetlejuice
Beetlejuice Beetlejuice

Hawaii’de geçen bir senaryo da dahil olmak üzere, bazıları 80’lere kadar uzanan pek çok konsept üzerinde duruldu. “Pek çok farklı şey hakkında konuştuk” diyor Burton. “Beetlejuice ve Perili Köşk, Beetlejuice Batı’ya Gidiyor, her neyse. Pek çok şey gündeme geldi.”

Ancak ihtiyaçları olan şey zamandı. Aralarında Winona Ryder ve Catherine O’Hara‘nın da bulunduğu oyuncuların hepsi orijinal film vizyona girdikten sonra başka projelere yönelmişlerdi ve Burton’a göre “kimse” bunun için gerçekten bastırmıyordu.” Film yapımcısı ayrıca ilk filmin başarısını başlangıçta anlamadığını (ve hala bir dereceye kadar anlamadığını), dolayısıyla kendisini heyecanlandırmayan bir fikirle ilerlemek için motive olmadığını itiraf ediyor.

🔸 Bilimkurgu, Fantastik ve Korku Filmlerindeki 15 İşlevsiz Aile – FRPNET

Aradığı kancanın Ryder’ın Lydia’sı etrafında döndüğü ve O’Hara’nın Delia’sı ve Ortega’nın Astrid’i de dahil olmak üzere üç nesil Deetz kadınını bir araya getirdiği ortaya çıktı. “Lydia karakteriyle o kadar özdeşleştim ki, yıllar sonra kendi yolculuğunuza çıkıyorsunuz, havalı bir genç kızdan ezik bir yetişkine, oradan da tekrar ileri geri gidiyorsunuz” diye açıklıyor. “Bu onu duygusal yaptı, ona bir temel verdi. Bu yüzden beni gerçekten içine çeken şey buydu.”

Monica Bellucci (Spectre), Arthur Conti (House of the Dragon) ve Willem Dafoe’nun (Poor Things) oyuncu kadrosunda yer alması dışında filmle ilgili diğer ayrıntılar şimdilik gizli tutuluyor. (Dafoe daha önce Öbür Dünya’da ölen ve polis memuru olan bir B-film aksiyon yıldızı olarak rolünü açıklamıştı). Burton, filmi hala kurgu aşamasında şekillendirdiği göz önüne alındığında, bu tür şeyleri açıklamak konusunda “biraz uğursuz” hissediyor. Ancak klasik Beetlejuice efektlerinin çoğunu perdeye taşımak için stop-motion animasyon kullanacağını doğruluyor. “Temellere dönüş, el yapımı bir kaliteye ihtiyaç vardı” diyor. “Film yapmayı neden sevdiğimi yeniden canlandırdı.”

Peki ya filmin adı? Beetlejuice Beetlejuice. “Ne kadar oldu? Otuz beş yıl. Bu yüzden bana Beetlejuice 2 gibi gelmedi,” diyor Burton. “O tür bir film gibi gelmedi. Aklıma gelen diğer film, çünkü en sevdiğim Drakula filmlerinden biri olan Drakula A.D. 1972, Beetlejuice 2024 A.D. Ama bu güzel ve basit bir filmdi.”

İsmi bir kez daha söylemeyin, yoksa adamın kendisini çağırma riskiniz var.

Beetlejuice Beetlejuice, 6 Eylül 2024’te sinemalarda olacak.

Kaynak: EW

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.