Edebiyat

Richard Matheson Aramızdan Ayrıldı

richard-matheson-banner

Yazdığı bilimkurgu ve korku eserleri ile tanınan Amerikalı yazar Richard Matheson aramızdan ayrıldı.

Yazarın ölümü, kızı tarafından duyuruldu. Ben Efsane isimli kitapla Türk okuyucuların da hayranlığını kazanan Matheson, 87 yaşındaydı.

richard-matheson1926 yılında doğan Richard Matheson’ın ilk bilimkurgu öyküsü 1950 yılında yayınlandı. Pek çok roman, öykü ve senaryo yazdı. 

Matheson; Dünya Fantezi Ödülü Ömür Boyu Başarı Ödülü, Bram Stoker Ödülü Ömür Boyu Başarı Ödülü almıştı ve 2010 yılında Bilimkurgu’nun En İyileri Listesi’nde (Science Fiction Hall of Fame) yerini aldı.

Bunun dışında pek çok önemi yazara da ilham kaynağı olmuştur. Stephen King, Richard Matheson’ın ilham kaynakları arasında saydı ve Cep isimli romanını George A. Romero ile birlikte Matheson’a adamıştı. Entertainment Weekly dergisinin vampirlere ayrılan 7 Ağustos 2009 tarihli sayısında Anne Rice, vampirlere ve fantezi edebiyatına olan ilgisinin temel kaynaklarından birinin çocukken okuduğu Matheson öyküsü A Dress Of White Silk olduğunu yazdı.

Star Trek dizisi bölümü yazmış ve Alacakaranlık Kuşağı serisinin birçok bölümünü yazmış olan yazar, Amerika’nın en başarılı bilimkurgu yazarları arasındaydı.

Richard Matheson’ın biyografisine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.