Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077 Ödül Aldı Diye Negatif Yoruma Tutuldu

Cyberpunk 2077 oylamayla 2022’nin Aşk ile Devam Ettirilen Oyun Ödülü‘nü kazandı. Ancak hataları gidermenin aşkla bir ilgisi olmadığını düşünen öfkeli Steam kullanıcıları oyuna negatif yorumlar yağdırdı.

Bildiğiniz gibi Steam Ödülleri tamamen Steam kullanıcılarının oylarına bağlı olarak veriliyor. Sonbahar İndirimleri sırasında kategorilerden adaylarımızı gösteriyoruz. Ardından Kış İndirimleri sırasında en çok aday gösterilen 5 oyundan birine oy veriyoruz.

İşte Steam kullanıcılarının oylarıyla bu yıl Aşk ile Devam Ettirilen Oyun Ödülü’nü Cyberpunk 2077 kazandı. Zira Cyberpunk: Edgerunners animesi bir harikaydı. Ve animenin tetiklediği duygularla oyuncular Night City’i özlediklerini fark etti. Bazısı Adam Smasher‘ın ağzını burnunu kırmak istediği için oyuna döndü. Kimi ise kendi Sandevistan‘ına sahip olmak için. Ne sebeple olursa olsun, oyunu tekrar oynayanlar Night City’i büyük oranda hatalarından arınmış buldu.

Fakat aynı kategorideki diğer adaylara büyük haksızlık yapıldığını düşünen çok sayıda oyuncu da var. Onlara göre Dota 2, Project Zomboid ve Deep Rock Galactic gerçekten oyunu aşk ile devam ettiriyorlar. Yani yıllardır oyuna içerik eklemeye devam ediyorlar. No Man’s Sky’ı saymıyorum çünkü o da Cyberpunk gibi büyük iddialarının enkazı altında bug’larıyla beraber kısılıp kalmış bir oyundu. Ama onun da bu ödülü Cyberpunk 2077’den daha çok hak ettiğini düşünen kişiler var. Bu iddialarında çok da haksız sayılmazlar.

Zira CDPR henüz oyuna pek bir içerik eklemedi. Birkaç daire satın alma opsiyonu ve David’in ceketi gibi eklentiler yaptılar. Bunlar da bu ödül için yeterli olmamalıydı. CDPR asıl Phantom Liberty DLC’si ile Cyberpunk 2077’ye yeni içerik eklemeyi planlıyor. Ancak o da 2023 içinde bir yerlerde çıkacak.

Negatif yorumların içerikleri “Animenin güzel olması oyunu güzel yapmıyor!” gibi itirazlar içeriyor. Bu itirazlara ise pek katılmıyorum. Zira oyunu oynamak animeyi, animeyi izlemek de oyunu güzelleştiriyor. Onlar bir bütün.

Bu arada, Stray de En Yenilikçi Oynanış Ödülü’nü kazandı. Ona neden tepki göstermiyoruz? Neresi yenilikçi? Ah benim Citizen Sleeper‘ım ah… Harcadılar seni.

Kaynak: PCGamer, Den of Geek

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.