Korku Severlerin Vazgeçilmezi Alacakaranlık’ın 5. Sayısı Çıktı
Korku sineması ve korkuya dair konuları ele alan Alacakaranlık Dergi‘nin 5. sayısı olan Ağustos 2017 sayısı raflarda yerini aldı.
Ertan Tunç, yine kapsamlı bir giallo incelemesi ile karşımızda
Ertan Tunç, Aldo Lado’nun 1972 tarihli Who Saw Her Die? filmini görsel mimarisinden işitsel mimarisine kadar inceliyor ve bu İtalyan filminden bazı esintilerin Don’t Look Now’da bulunabileceği sonucuna ulaşıyor.
Semra Doll, daha ilk korku filmiyle zirve yapan Jamie Lee Curtis’i masaya yatırıyor, Halloween ve ardından gelen çığlık kraliçeliği unvanını özetliyor.
Kaya Özkaracalar, film detektifliğine devam ederek uzun bir dönem boyunca gizemli bir film olarak kalan ve snuff filmler hakkındaki ilk film olmasından dolayı dikkat çeken The Last House on Dead End Street’in izini sürüyor. Murat Kirisci, “Korku Filmlerinde Yapay Zekâ ve Robotlar” adlı yazısının ikinci bölümüyle yoluna devam ediyor.
Murat Kızılca, insanlığın doğayla olan ilişkisini incelerken kötülüğün merkezine hayvanları koyan korku filmlerini ele alıyor ve menfaati uğruna doğanın düzenini yönlendiren insanoğlunun karanlık yüzünü ortaya çıkarıyor. Vahşi hayvanların, ehlileştirilmesi ya da insanlığın hâkimiyetine uygun şekilde yok edilmesi gereken varlıklar olarak tasvir eden Anıl Koç da “Derinliğin Dişleri” adlı yazısında köpekbalığı temalı filmleri inceliyor.
80’li yılların vazgeçilmez çizerlerinden Ömer Muz bu sayının konuğu
Afiş koleksiyoncularının yakından tanıdığı bir isim olan Ömer Muz, 80’li yıllarda afiş tasarım sürecini bütün gerçekliğiyle anlatıyor. Daha çok aksiyon ve korku filmlerine yaptığı afişlerle bilinen Ömer Muz, Alien ve Friday the 13th gibi kült afişlerinin hikâyesini sunarken Fatih Danacı’nın sorularını yanıtlıyor.
Serdar Kökçeoğlu ise ulusal ve uluslararası festivallerin seçkileri arasına girerek dikkat çeken yerli kısa film Siyah Çember hakkında hayali bir röportaj yapıyor.
Geçen ay Freddykenstein, Ağustos ayında ise Frankenstein’ın Gelini!
Alacakaranlık’ın yeni sayısının kapağını 1935 tarihli Bride of Frankenstein filminin efsaneleşen yıldızı Elsa Lanchester süslüyor. Bu efsane çizim ise A. Gökhan Gültekin’e ait. Dergi içinde yer alan illüstrasyonlar ise Yasin Karakaya, Burcu Durdu ve Efecan Sezer’e ait.
Arka kapak illüstrasyonu ise İspanyol sanatçı Luis Sendón’un kalemine ait. Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz George A. Romero’nun ardından çizdiği çalışmasıyla ilk kez yabancı bir sanatçı dergimize de konuk olmuş oluyor ve anlamlı bir çalışma ile yer alıyor.
Ölümden geri gelenleri anlatan Romero, anlatılarınla hayal gücümüzü zenginleştirdiğin için saygılarımızı sunarız…