İncelemeler

Yılların Eskitemediği Bir Simülasyon Oyunu – Popmundo

Yılların eskitemediği bir simülasyon oyunu! Zamanınızı keyifle geçirebileceğiniz, sonu asla gelmeyen bir macereya atılabileceğiniz bir oyun mu arıyorsunuz? O halde Popmundo tam size göre!

Popmundo Nedir?

“Popmundo, Spelkultur i Sverige AB’nin geliştirdiği tarayıcı üzerinden oynanan online bir “rol yapma” oyunudur. Sanal müzik sanayisinde şöhrete kavuşmak oyunun ana fikridir.”

Oyunun ana fikrinin sanal müzik olduğuna bakmayın. Popmundo o kadar kapsamlı bir oyun ki, yeri gelecek gerçek hayat ile sanal hayatın farkını anlamayacaksınız. Öyle ki Popmundo’nun 14 yıla yakın bir süredir hayatta oluşu bunu kanıtlayan bir gerçek.

Nasıl Oynanır?

Popmundo, bugüne kadar bildiğiniz, deneyimlediğiniz bütün online oyunlardan kat kat farklı bir dünya. Web tabanlı, görsel ve metin bazlı bir oyun olduğundan bilgisayarınıza indirmenize, yüksek bir sistem gereksinimine sahip olmadan internete bağlanabileceğiniz hemen hemen her teknolojik cihazınızdan erişebileceğiniz bir oyun. Üstelik mobil tema desteği sağlaması da büyük bir artı.

Türkçe dahil olmak üzere, 25 farklı dilde arayüz desteği sunmasının da etkisiyle oyun içinde onlarca farklı ülkeden gerçek insanlarla beraber oynama şansını kaçırmak istemezsiniz değil mi?

Yakından Tanıyalım

Popmundo’ya başlarken ilk olarak yapmanız gerekenler kendinize bir karakter oluşturmak. Karakterinizin doğum yerini, isim ve soy ismini yaşını vb. özelliklerini seçmeniz gerektiren bir liste sizi bekliyor olacak. Karakterinizi oluşturdunuz ve “Şimdi ne yapacağım?” diye düşünüyor olmalısınız…

Yukarıda belirttiğim gibi Popmundo her ne kadar ana teması müzik olan bir oyun olsa da tıpkı gerçek hayat gibi kendi yolunuzu çizebileceğiniz birçok seçeneğiniz var. Nedir bunlar, bir göz atalım.

Müzisyenlik, Doktorluk, Polislik, Yargıçlık ve hatta Valilik… Evet, yanlış duymadınız. Tekrar etmek gerekirse tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi onlarca meslek grubu mevcut. Pek tabii, kendinizi birden fazla alanda oynuyor halde de bulabilirsiniz. Siyasete atılıp şehir yönetimlerine katılabilir, kendi şirketinizi kurup iş hayatına girebilir, doktor olup hayatınızı hastaları iyileştirmeye adayabilirsiniz.

Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Az önce bahsettiğimiz gibi, kendinizi hangi konuda geliştirmek istiyorsanız bunun üzerine biraz yoğunlaşmanız gerekecek. Popmundo 5* üzerinden hesaplanan bir yetenek sistemi içermekte. Yaptığınız işte başarılı olmak istiyorsanız, geliştirmeniz gereken birkaç yetenek olacak!

Müzik

Tabii ki doğal olarak bu oyunda her şeyin başı müzik! Kendinize bir müzik grubu kurabilir veya var olan bir müzik gruba katılabilirsiniz. Grup arkadaşlarınızla dünya turnesine çıkıp global yarışmalarda yer alabilirsiniz. Unutmayın, isminizi popüler yapmanın en kolay yolu buradan geçer. Kolay dediysem, müzik yapmayı o kadar da kolay zannetmeyin…

Politika, Siyaset, Şirket Hayatı ve Daha Fazlası

En başında söylediğim gibi bu oyunda yapabileceklerinizin sınırı yok. Popmundo’da kendinize bir veya daha fazla şirket açabilirsiniz. Şirketlerinizi yönetip, kendinize ortaklar arayabilirsiniz. Şirketinizin sahip olduğu mekanları yönetip, bunlardan para kazanabilirsiniz.

Popmundo’da şu an itibariyle toplam 49 şehir bulunmakta. Bu şehirlerden her birinin başına seçimle gelen bir valisi ve tabii ki kabinesi var. Seçimler sadece Valilik ve Başyargıçlık için yapılırken kabinenin diğer üyelerini ise vali atamaktadır. İşin daha da eğlenceli yanı ise tabii ki çekişmeli seçimler olacaktır.

Aile Yaşamı

Şüphesiz ki oyunun en zevkli kısmı bu olsa gerek. Sevdiceğinizle evlenip kendinize mutlu mesut bir aile kurabilirsiniz. Torun torbaya karışmaktan niye geri kalasınız ki? Belki torununuzun torunu bile görebilirsiniz. Doğacak her çocuğunuz da sizin kontrol ettiğiniz birer karakter olacağından role-play’e başka bir hava katacaktır.

Başarılar

Popmundo’da oyun içinde var olan her işin, mesleğin ve maceranın bir de başarı boyutu var tabii. En başında söylediğimiz gibi kendinizi hangi alanda geliştirdiyseniz o başarıları toplamak sizin için daha kolay olacaktır. Oyundaki başarılara şöyle bir göz atmak gerekirse;

Nasıl Kayıt Olabilirim?

https://www.popmundo.com/ adresine girerek oyuna ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Oyuna girdikten sonra ise bu mavi dünyada herhangi bir ihtiyacınız olursa karakterim Hazel Göksu (ID: 477365) ile iletişime geçerek bana ulaşabilirsiniz.

Yazan: Hazel Göksu

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.