Haberler

Scissorland: Edward Scissorhands’in Evini Hayranları Müzeye Çevirdi

Edward Scissorhands filminde Peg ve ailesinin yaşadığı ev satışa çıkmıştı. Evi filmin çok büyük hayranı olan Joseph Licalzi ve Sharon Licalzi satın alıp müzeye çevirdiler. Ücretsiz olarak gezilebilen müzenin adı da Scissorland oldu.

Edward Scissorhands’in Peg ve ailesi ile birlikte yaşadığı evin bulunduğu mahalle, gerçek bir mekan gibi durmuyordu. Birçok kişi o mahallenin film seti olduğunu varsaymıştı. Oysa evlerin tamamı gerçek evlerdi ve gerçek dışı görünümlerini pastel boyalara borçlulardı. Tasarım ekibi tüm mahallenin oyuncak evler gibi görünmesini istemiş ve bunu başarmıştı.

TMZ‘nin haberine göre Licalzi çifti o mahallede, filmin çekildiği evi birkaç ay önce satın aldı. Ardından da Tim Burton’ın kült filminden eserler biriktirmeye başladılar. Bunu büyük oranda filmler çekilirken de evlerinde yaşamakta olan komşularının bağışlarıyla yaptılar. Joseph Licalzi de komşuları gibi sete uzak biri değildi. Zira filmler çekilirken setteki görevlilerin ve oyuncuların bulaşıklarını yıkayan ta kendisiydi.

Filmin diğer hayranları da çiftin koleksiyonuna birçok hatıra ve hediye gönderdi. Komşulardan biri filmin çekimleri sırasında mahallede gezerken kullanmak zorunda oldukları araç plakasını bağışladı. Johnny Depp‘in Edward çalıları dinozora çevirirken giydiği makaslı eldivenleri de elde etmeyi başardılar. Filmde kullanılan duvar kağıdının aynısını bile bulmayı başarmışlar. Bahçedeki çalıları yeniden yaratmaları ve şekillendirmeleri gerekmiş.

Çift “bir şekilde” Depp’in sette unuttuğu bir paket sigarasını da koleksiyonlarına eklemiş. Aslında filmin çekildiği evin içinde sigara içmek yasakmış. Fakat bu yasağı çekimler sırasında sadece Johnny Depp için kaldırmışlar. Bu yüzden bu sigara paketi, hikayesiyle birlikte geldiği için, gurur verici bir nesne.

Licalzi’ler evi mümkün olduğunca Tim Burton’ın filminde gördüğümüz haliyle korumaya çalışmış. Evde yaşamaya devam ettikleri için müze sürekli açık değil. Ancak Scissorlands’i gezmek isteyenler Licalzi’ler ile Instagram üzerinden iletişime geçerek randevu alabiliyorlar. Ziyaretlerden de hiçbir ücret talep edilmiyor.

Scissorland Instagram sayfasını buradan inceleyebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.