Dizi Haberleri

Doctor Who Yapımcıları, Russel T. Davies İçin Kesenin Ağzını Açmış

Tardis’e dönüşü hakkında konuşan Russel T. Davies, teklifi kabul etme sebebinin Doctor Who yeni sezonunun yüksek bütçesi olduğunu söylüyor.

Bildiğiniz üzere Doctor Who durağan geçen birkaç sezonun ve Chris Chibnall‘ın tartışmalı senaryo kararlarının ardından eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. Bu sene 60. yılını kutlayacak olan kült dizide hem Doktor bayrağı Ncuti Gatwa‘ya devredilecek, hem de David Tennant ve Catherine Tate‘li özel bölümler bizlerle olacak.

Serinin efsane senaristi Russel T. Davies de dizi yürütücüsü olarak geri döndü bildiğiniz üzere. Doctor Who’nun küresel yayın haklarını geçtiğimiz aylarda Disney+ satın almıştı. Bu durum bütçeye de yansımış olacak ki Davies’in teklifi kabul etmesinin en büyük sebebi yeni bölümlere sağlanan yüksek bütçe olmuş.

GQ‘ya verdiği röportajda diziyle ilgili özel açıklamalarda bulunan Davies kendisine sunulan bütçenin Star Wars, Star Trek gibi evrenlerin dizileri kadar yüksek olmadığını, ancak yapım sürecinde işini büyük ölçüde kolaylaştırdığını söylüyor.

“Bölüm başı bütçemiz milyonlarca doları bulmuyor ama daha önce sahip olduğumuzdan çok daha yüksek bir meblağ. Bundan daha fazla bütçeye sahip olmak isterdim tabii. Ama Doctor Who senelerdir ekranlarda olan bir dizi ve bu süreçte bütçeyi nasıl akıllıca harcayacağımızı öğrendik. Bütçe planlaması konusunda sektördeki diğer dizilerden çok daha fazla tecrübeliyiz.”

Bütçe kısıtlamalarının yapım sürecine yaptığı olumlu ve olumsuz etkilerden bahseden Davies, yeni bütçe sayesinde daha yaratıcı olma şansı bulduğunu ve yeni bölümler için heyecanlı olduğunu da sözlerine ekledi.

“Geri dönmeyi kabul etme sebebim biraz da yeni bütçemiz. Bütçe ne kadar yüksek olursa o kadar geniş kapsamlı hikayeler anlatma fırsatımız oluyor. Tüm sorunlarımız ortadan kalkmış değil tabii ki; hala çok pahalı olacağı için sahneleri kesmem, bazı canavarların sayısını azaltmam gerekiyor ama kendimi çok daha yaratıcı hissediyorum. Çok güçlü bölümler gelecek, gerçekten çok heyecanlı ve gururluyum.”

Peki Doctor Who’yu Şimdi Neler Bekliyor?

Dizinin 13. sezon finalinde Jodie Whittaker büyük bir sürpriz eşliğinde David Tennant‘a dönüşmüş, ünlü aktör bu sefer 14. Doktor olarak yeniden seriye katılmıştı, Şimdi sırada 60. Yıl Özel bölümleri var. Her biri 1 saat sürecek olan üç bölümlük özel kutlamada Catherine Tate Donna Noble olarak geri dönecek, Bernard Cribbins de yeniden Wilfred Mott karakteriyle karşımıza çıkacak. Henüz kimliği belli olmayan kötü adamımızı da Neil Patrick Harris canlandıracak. Üç bölümün sonunda bayrak resmen 15. Doktor Ncuti Gatwa‘ya devredilecek.

Ne dersiniz, sizce yeni bütçe, efsanelerin dönüşü ve yeni bir Doktorla temiz bir sayfa açmak Doctor Who’yu kurtarmaya yetecek mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.