Haberler

Hobbit Filmine 1 Hafta Kala

Hobbit - Smaug'un Çorak Toprakları banner

Fantastik kurgu severlerin 1 senedir beklediği, serinin ikinci filmi “Hobbit – Smaug’un Çorak Toprakları” filminin vizyona girmesine 1 hafta kaldı. Yeni filmde elfleri, dev örümcekleri, Beorn’un ve Smaug’u göreceğiz. Bunun dışında Bilbo ve 13 cücenin yolculukları ve maceraları da devam edecek.

Biz de filme 1 hafta süre kalmışken sizleri Orta Dünya’nın atmosferine yeniden sokalım istedik.

Hem filmle, hem de Orta Dünya ile ilgili bazı haberlerimizi derleyip filmi daha dolu ve derin bilgilerle izlemenizi sağlamak istedik.

  • Thorin ve cüceleri filmde pek çok kez göreceğiz fakat hiç merak ettiniz mi bu cücelerin isimleri nereden geliyor diye? O zaman Thorin ve Yoldaşları yazımıza bir gözatın.
  • İlk filmdeki dev cüsseli, beyaz ten renkli korkunç bir yaratık vardı hani; hah, evet, Azog. Azog’un kim olduğunu ve nereden geldiğini merak ediyorsanız Azog ve Durin Soyu incelememizi okuyun.
  • Kitabı okuyanları şaşırtan bir detay da ilk filmde sürekli Ölümbüyücüsü’nden bahsedilmesi oldu. Kitapta bu kadar bahsedilmeyen bu detaya filmde neden bu kadar yer verildi? İşte bu sorunun cevabını ve Ölümbüyüsü’nü de Hobbit ve Ölümbüyücüsü incelemesinde derinlemesine anlattık.
  • Filmin en çok beklenen anlarından biri de Ejderha Smaug’un göründüğü sahne. Smaug’u, fragmanlarda, devasa bir hazinenin üstünde yatarken gördük. Peki Smaug’un hazinesinin ne kadar ettiğini düşündünüz mü? Uğraşmayın, burada düşünülmüşü var: Bir Ejderha Kaç Para Eder?
  • Bu arada kitabı okumadan, “Filmde böyle anlatmışlar ama kitapta öyle değil,” gibi cümlelerle çevrenizdekileri etkilemeyi düşünüyorsanız, kitabı okuyun daha sağlıklı olur. Ama, “Ben spoiler yesem de bana koymaz,” diyorsanız Hobbit Filmi ve Hikayesi yazısını okumanızı öneririz.
  • Orta Dünya topraklarında gezinip Dol Guldur’un harabelerinde Ölümbüyücüsü’nden kaçmak isterseniz Orta Dünya’da Gezmek İster Misiniz? başlıklı haberimize bir bakın.
  • “Filme kadar bekleyemeyeceğim, bana bazı görseller gösterin de heyecanım yatışsın,” derseniz sizi setten ve filmden yüksek çözünürlüklü görseller ile başbaşa bırakalım: Hobbit – Smaug’un Çorak Toprakları Filminden Yeni Görüntüler
  • Ben sadece Hobbit’i değil tüm Orta Dünya’yı, Orta Dünya’nın tarihini ve zaman çizelgesini merak ediyorum derseniz sizi daha derin bir bölüme; Orta Dünya’nın derinliklerine alalım.

1 hafta sürede bu yazıları iyice okursanız siz de koca ayaklı bir Hobbit olabilirsiniz.

Filme 1 hafta kaldı. Biz de heyecanla bekliyoruz. Şimdiden sizlere de iyi seyirler.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.