Sinema Haberleri

3 Yeni Star Wars Filmiyle Evren Uzun Yıllara Genişleyecek

Star Wars Celebrations etkinliği Star Wars evrenini uzun yıllara genişletti. Lucasfilm, 25.000 yıl boyunca geçen 3 Star Wars filmini duyurdu.

Son birkaç yıldır Star Wars; The Mandalorian, Obi-Wan Kenobi ve Ahsoka gibi sayıları giderek artan Disney+ TV dizileriyle daha da büyüyen bir seriye dönüştü. Ancak Star Wars filmleri, devam üçlemesinin sona ermesinden ve antoloji projelerinin sonlandırılmasından bu yana ara vermiş durumda. Yine de Lucasfilm 19 Aralık 2025’e bir vizyon tarihi ayırdı ve stüdyonun Star Wars filmlerini “hızlandırmak” niyetinde olduğu bildirildi. Bu da doğal olarak Star Wars Celebration 2023 katılımcılarının bir duyuru beklediği anlamına geliyordu.

Star Wars Celebration etkinliğinde konuşan Lucasfilm yöneticisi Kathleen Kennedy, 25.000 yılı kapsayacak 3 yeni Star Wars filmiyle ilgili ayrıntıları paylaştı.

Bunlar arasında filmlerin isimleri, hikayeleri, geri dönen oyuncular ve her bir filmi kimin yazıp yöneteceği de yer alıyordu. Tüm yeni filmler, hayranların daha önce tahmin ettiği veya gerçekleşmesini kuvvetle umduğu filmlerdi ve Star Wars Celebration 2023’e büyük bir patlama ile başladı.

İşte Star Wars Celebration’da duyurulan 3 film, arkalarında hangi yaratıcı ekiplerin olduğu ve her bir filmin 25.000 yıl boyunca ne zaman geçeceği.

Star Wars: New Jedi Order

İlk ve belki de en önemli film duyurusu Rey’in Star Wars: New Jedi Order’daki dönüşü. Star Wars: The Rise of Skywalker’dan 15 yıl sonrasında geçecek olan devam filmini Sharmeen Obaid-Chinoy yönetecek ve daha önce duyurduğumuz üzere senaryo da Steven Knight tarafından yazılacak. Daisy Ridley de Rey karakterini yeniden canlandıracak. Jedi Ustası Rey Skywalker’ın devam üçlemesindeki olayların ardından Jedi Düzeni’ni yeniden inşa etmesi anlatılacak.

Rey’in bu kadar kısa sürede beyazperdeye dönmesi Star Wars için büyük önem taşıyor ve nihayet Yeni Jedi Düzeni’ni tüm ihtişamıyla görebileceğiz. 2025’te gösterime girmesi planlanan filmin bu olup olmadığı henüz bilinmiyor.

The Mandalorian Filmi

Star Wars Celebration’da duyurulan bir sonraki büyük Star Wars projesi, birçokları tarafından George Lucas‘ın çırağı olarak bilinen yönetmen Dave Filoni‘nin The Mandalorian filmi oldu. Din Djarin ve Grogu‘nun hikayelerini Disney+’da tamamlamak yerine, onların hikayeleri beyaz perdede tamamlanacağı için bu da bir başka büyük sürpriz.

Dave Filoni’nin, Star Wars: The Clone Wars‘ta birlikte çalıştıkları sırada George Lucas’tan öğrendiklerini nihayet bir canlı aksiyon Star Wars filminde gösterme fırsatı bulması heyecan verici olacak. Jon Favreau‘nun Celebration sahnesinde Filoni’ye her şeye katkılarından dolayı derin minnettarlığını ifade etmesi, Mandalorian filminin emin ellerde olduğunu gösteriyor.

Star Wars: Dawn Of The Jedi

Star Wars Celebration’ın son film tanıtımı James Mangold‘un galaksinin 25.000 yıl geçmişinde geçen Star Wars: Dawn of the Jedi filmi oldu. Daha önce duyurulan pek çok Star Wars filminin geri planda kalması nedeniyle, özellikle James Mangold’un daha önce bir Star Wars filmi yöneteceği söylentileri olduğu için, bu film çok hoş bir duyuru oldu.

Star Wars: The Last Jedi, Jedi Order’ın Ahch-To’daki kökenlerine işaret ediyordu ve Dawn of the Jedi kitapları ve çizgi romanları Star Wars Legends sürekliliğindeki en büyüleyici hikayelerden bazılarıydı. Bu nedenle Mangold’un filmi şimdiye kadarki en büyük Star Wars yan ürünü olma potansiyeline sahip.

Star Wars’un beyaz perdedeki geleceği, Star Wars: The Rise of Skywalker’ın vasatlığından bu yana belirsizdi ve Disney CEO’su Bob Iger şirketin çok fazla şeyi çok erken piyasaya sürdüğünü itiraf etti. Ancak, bu duyurular serinin parlak bir sinematik geleceğe sahip olduğunu ve sinemaseverlere çeşitli heyecan verici hikayeler sunduğunu teyit ediyor.

Lucasfilm ekibinin geçmişteki hatalardan ders aldığı ve film sayısını azaltarak her birinin hak ettiği ilgiyi ve kaynağı görmesini sağladığı açık.

Dilerseniz etkinliği ve duyuruları buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: SW Celebration

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.