Haberler

Pepsi Future Lab ile Gelecek Gerçeğe Dönüşüyor

pepsi-perfect-future-banner

Hepimiz kabul edelim, bugünlerde “popüler kültür” dediğimiz şeyi oluşturan birçok eserin ortaya çıkışları seneler öncesine dayanıyor. Mesela uçan arabalar, uçan kaykaylar, dev televizyonlar, ışınlanma, zamanda yolculuk…

Aslında neyden bahsettiğimizi az çok anladınız. Jimmy Kimmel’a konuk olabilecek kadar popüler kültürün bir parçası olan, Marty McFly ve Emmett Brown gibi efsanevi karakterlerin yer aldığı Back to the Future’dan bahsediyoruz. İlk film yayınlanalı geçtiğimiz günlerde tam 30 sene olmuştu.

Seriyi bilenler hatırlayacaktır, 1989 yılında çıkan ikinci filmde Marty ve Doktor Brown geleceğe gidiyordu. Gittikleri tarih ise 21 Ekim 2015 idi. Zaten geçtiğimiz günlerde bol bol konuştuk bu konuyu ancak aradan bu kadar vakit geçmesine rağmen Pepsi Türkiye’nin yaptığı bir kampanyayı yeni gördük. Zaten onlar da zamanda geriye giderek yaptıkları için daha yeni bitirmişler! :)

pepsi-future-gif

Pepsi Türkiye, şuradan ulaşabileceğiniz gibi 21 Ekim 2015 yılında takipçilerine Marty ve Doktor Brown’ı işaret ederek “Onlar 2015’e gelmeyi başarmışlardı, peki ama biz 2050’ye gitsek nasıl olurdu?” diye sormuş ve takipçilerinden geleceğe dair yenilikçi fikirler istemiş. Hem Facebook hem de Twitter’dan toplamda 700’den fazla gelen fikirler arasından ise en iyi 14 tanesini seçip gerçek birer proje haline getirerek onları blueprint şekilde çizmiş. Sonra da bu çizimleri zamanda geriye giderek baya posta yoluyla sahiplerine yollamış.

Geek ve sinema kültürüne dair markaların böyle işler yapıyor olması bizi çok mutlu ediyor. 14 çizim tamamına da pepsifuturelab.tumblr.com adresinden ulaşabiliyorsunuz.

Ne dersiniz? Bu fikirlerden hangisini 2050 yılında görebiliriz?

pepsi-perfect-blueprint

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.