AYBABTUHaberler

PlayStation 5 Hakkında Yeni Söylentiler Var!

Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 hakkında yeni söylentiler su yüzüne çıktı! DualSense’in tanıtımını takiben güçlü kaynaklardan yeni bilgiler sızdırıldı.

Geçtiğimiz gün DualSense adıyla yeni nesil konsol PlayStation 5’ün kontrolcüsü tanıtıldı. Fütüristik tasarımı da kısa sürede gündem konusu oldu. PlayStation serisinin kendine has ince tasarımı yerine, daha doygun bir görünüm tercih edilmiş. Beyaz tonun ağırlıkta olduğu DualSense haliyle ortaya yeni bilgilerin çıkmasına neden oldu.

Kasa Beyaz Olabilir

Kontrolcü tasarımından yola çıkarak PS5’in de buna yakın bir görünümde olacağını düşünüyoruz. Beyaz tonların ağır bastığı, siyah şeritlerle bezelenmiş bir kasa görüntüsü ortaya çıkabilir. Kasa görüntüsünün de kısa süre içerisinde tanıtılması planlıyor. Bu da bizi ilk söylentimize götürüyor.

Playstation 5 ve Yeni Oyun Bilgileri Sızdırıldı

PlayStation 5 Piyasaya Erken Çıkabilir

PS5’in, tahmin edilenden daha yakın bir tarihte piyasaya çıkarılacağına dair güçlü bir söylenti var. Bundaki en büyük etkilerden biri elbette yaşanan COVID-19 salgını. Biliminsanları bu salgının kısa sürede geçmeyeceği yönünde kuvvetli argümanlara sahip. Mayıs-Haziran aylarında yavaşlaması planlanan salgın tamamen yok edilemeyecek. Karantina ve izolasyon dönemi belli bir süre daha devam edeceği için Sony’nin bu dönemde bir hamle yapması bekleniyor.

Genellikle bu tarz ileri seviye ve yeni teknolojik ekipmanlar bildiğiniz üzere yıl sonunda pazara sunulur. Holiday Season olarak adlandırılan dönem yılbaşı kutlamalarına da yakın olacağından dolayı, satışlarda patlama beklenir. Ancak Sony, farklı bir yol izleyerek hem en yakın rakibi Microsoft’un önüne geçmek isteyebilir, hem de eve kapanmış oyunculara bir fırsat sunabilir.

PS5 için hazırlanmış bir hayran tasarımı.

Oyunlar, Konsoldan Önce Ön Siparişe Açılacak

Konsol çıktığında ne oynayacağız diye düşünebilirsiniz. Daha öncesinde PS3 ve PS4’te düştüğü hatalardan ders çıkaran Sony, konsolun çıkışıyla beraber kütüphanede yeni oyunlar da olacak. Bir kısım eski oyun da PS5’e optimize edilerek sunulacak. Başlangıç gününde 100-150 arası oyun olması planlanıyor. Çoğu da konsol piyasaya çıkmadan ön siparişe açılacak. Çok yakın zamanda 120 civarında oyunun ön siparişe çıkacağı da duyumlarımız arasında.

Netflix ve Sony Arasında Özel Anlaşma

Bir başka dikkat çeken söylentiyse Netflix ve Sony arasında özel bir anlaşma olacağı yönünde. Bu anlaşmanın detayları hakkında bilgi yok ancak çözünürlük ve yayın kalitesi üzerine olabilir. İsteğe bağlı yayınlar konusunda küresel çapta önemli bir marka olan Netflix, sırtını Sony’nin yazılım ve donanımsal tecrübesine yaslayabilir.

PS5’in de fiyatı en çok merak edilen unsur. Daha önceki bir haberimizde de belirttiğimiz üzere yeni konsol 8.000-9.000 ₺ bandında olacak gibi duruyor. Son dönemdeki Sony’nin fiyat politikasının ülkemize yönelik zamlarından ve kur dalgalanmalarından ötürü pahalı bir cihazla karşı karşıya kalabiliriz. Sony, bu duruma kısa sürede el atmazsa kendisine bağlı oyuncu kitlesinde hızlıca bir azalma yaşayabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.