Oyun Haberleri

Galaxy in Turmoil, Star Wars İsmini Kullanamayacak

galaxy-in-turmoil-banner

EA ve Lucasfilm, bağımsız yapımcılar tarafından geliştirilen Galaxy in Turmoil’in, Star Wars isim haklarını kullanamayacağı hakkındaki nihai kararını verdi!

Hatırlar mısınız bilmiyorum ama bundan yıllar evvel iptal edilen Battlefront 3 oyunu hakkında birçok içerik ortaya çıkmıştı. Star Wars evreninin en eğlenceli oyunlarından biri olan Battlefront, Free Radical isimli bir firma tarafından geliştirilirken LucasArts tarafından iptal edilmişti.

galaxy-in-turmoil-gorsel

Oyunun %80’lik bölümünün tamamlandığı düşünüldüğünde oldukça acımasız bir karar vermiş olan LucasArts, Battlefront’un da geleceğini uzunca bir süre karanlığa boğmuştu. Bu süreçteyse Frontwire Studios isimli ufak ve bağımsız bir firma elde kalan Battlefront 3 içeriğini alarak geliştirmeye başlamıştı.

Eh, biliyorsunuz ki Lucasfilm, Star Wars oyunları için EA ile büyük bir anlaşmaya imza atmıştı. Önümüzdeki 10 yıl boyunca çıkacak Star Wars oyunlarının hepsi EA markası altında toplanacak. Bu anlaşma yapıldıktan sonra Frontwire Studios, ana başlığı Galaxy in Turmoil olan ama özünde Battlefront 3 olan oyun için Star Wars ismini kullanıp kullanamayacaklarını öğrenmek için EA ve LucasFilm ikilisine yaklaştı.

galaxy-in-turmoil-gorsel-2

Ne yazık ki, bu büyük ikili Star Wars isminin ve Battlefront isminin kullanılamayacağını açık ve net bir şekilde Frontwire Studios yetkililerine bildirdi. Unreal Engine 4 motoru ile geliştirilen ve oldukça hoş bir görüntüye sahip olan oyun, yapımcı firma tarafından bir kez daha rafa kaldırılacağı düşünülürken sevindirici bir haber geldi.

Frontwire Studios isim anlaşmazlığından doğan sorunlardan dolayı üzüntü içinde olduklarını belirtseler de, geliştirdikleri oyunun Galaxy in Turmoil adı altında Steam üzerinden ücretsiz olarak sunulacağını duyurdu. En büyük farkın oyunun artık Star Wars evreninde değil de, kendi evreninde geçeceği gerçeğini de çekinmeden açıkladılar.

galaxy-in-turmoil-gorsel-3

Oyunun içerisinde hiçbir mikro-satış özelliğinin barındırılmayacağını belirten firma, oyunculara 64 kişiye kadar destek veren devasa haritalarda Multiplayer imkanı sunarken, üzerine bir de Single Player senaryo hazırladıklarını duyurdu.

EA ne yazık ki, yeni Battlefront ile Single Player hikaye moduna girişmemişti. Açıkçası benim gözümde oyunun en büyük eksiklerinden biri de buydu. Belki de Galaxy in Turmoil ile o eski Battlefront ruhunu yeniden yakalayabileceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.