Vampire

Vampir Topluluklarında Sosyal Farklar

vampire-the-masquerade-banner

World of Darkness evreninin Vampir Topluluklarında çok katı bir hiyerarşi düzeni vardır. Bu hiyerarşi düzeni klanlar arasında farklılıklar gösterse de temele indirgendiğinde karşımıza bazı sınıflar çıkar;

Caitiff

Caitiffler için Vampir Topluluklarının en gergin ve diken üstünde yaşayan sınıfı diyebiliriz, böyle olmalarının sebebi ise herhangi bir klana mensup değillerdir ve diğer klanlar tarafından dışlanmışlardır. Caitiff olmak Half-Blood Vampirler gibi dönüşüm evresinde tam olarak değişimin gerçekleşmemesi değil yaratıcısı tarafından terk edilmesi veya klanlar tarafından kabul görülmemesi ile oluşur. Belirli bir eğitim alamadıkları için yaratıcısının klanının disiplinlerini gösteremezler. Caitiffler var olan klanlara özenerek kendi kendilerini özendikleri klan disiplinlerinde eğitirler ancak klana gerçekten mensup olmadıkları için öğrendikleri disiplinlerde belirli bir seviyeden sonra donma yaşarlar ve geliştiremezler. Kısaca Caitiffler için Vampir Topluluklarının istenmeyen çocukları diyebiliriz.

 Childe;

Childe genellikle yeni yaratılan vampirlere verilen isimdir yaşlarının küçük olması ve hala yaratıcısının himayesinde olduğu için Vampir Topluluklarında çok fazla bir saygı görmezler (Örnek vermek gerekirse; su küçüğün, söz büyüğün) ta ki yaratıcısı onu hazır görerek Childe’ı karanlıkların dünyasına bırakana kadar, o dünyada Childe kendi saygınlığını kendisi kazanır.

Not: Çok nadir de olsa bazı zayıf vampirlere de Childe denir.

Neonate

Neonate vampirler yaşlarından kaynaklı olarak vampir topluluklarında yer almaları çok nadirdir. Genellikle doers denilen emir kullarıdır. Yaşları yüzyıllara dayandığında ve kendilerini Vampir Topluluğuna kanıtladıktan sonra ise Ancilla olurlar

Ancilla

Ancilla vampirler hala genç sayılırlar ancak başardıkları işlerle kendilerini Elder‘larına kanıtlamışlardır, Anicilla sınıfı Neonate ve Elder arasındadır ancak Ancilla vampirler Neonate vampirlere göre daha çok saygı görürler ve her gece Elder olmaya yaklaşırlar.

Elder;

Elder vampirler yaşları ile saygınlık kazanmış vampirlerdir, yönetimde diğer vampirlere nazaran sözleri daha çok geçer ve ölüm korkusu daha ağır basar.

Methuselah;

1000-2000 veya daha fazla bir yaşa gelmiş vampirlerde çok yaşamış olmanın verdiği ve yaşanmışlıkların etkisi ile bir melankoli görülür. Daha ruhani bir havaya bürünen bu vampirler Masquearade‘den yorulmuş ve inzivaya çekilmişlerdir.

Antediluvian;

Antediluvian vampirler en ‘antik’ vampirlerdir ve en güçlü yaratıcılardır, klanların yaratıcısı Antediluvian’lardır. Bazıları Anarch Revolt dönemi içerisinde, bazıları ise daha farklı şekillerde öldüler.  Ancak bir rivayete göre Antediluvianlar tekrar dirilecek ve çocuklarının hepsini kurutacaktır.

Antediluvian Listesi;

  • Klan Assamite: Haqim
  • Klan Brujah: Troile
  • Klan Followers of Set: Set;
  • Klan Gangrel: Ennoia
  • Klan Giovanni: Augustus Giovanni
  • Klan Lasombra: Lasombra
  • Klan Malkavian: Malkav
  • Klan Nosferatu: Absimiliard
  • Klan Ravnos: Ravana, Zapathasura
  • Klan Toreador: Arikel, Ishtar
  • Klan Tremere: Tremere
  • Klan Tzimisce: Tzimisce
  • Klan Ventrue:  Ventru
  • Klan Cappadocian: Cappadocius, Ashur
  • Klan Salubri: Saulot

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Yaşa göre hiyerarşiden ziyade klan içi ve klanlar arası hiyerarşiler çok daha önemlidir, cWoD’da. Örneğin; Tremere’in 7’li piramit hiyerarşisi ve bunun kökeninde yatan Hermetik kurallar önemli rol oynar. Tremere kendi içinde bu kadar katıyken, Camarilla içerisinde farklı rollere bürünebilir. Ve tüm bu katı hiyerarşiye rağmen Goratrix başına buyruk bir şekilde Antitribu’yu yaratır ve Dark Thaumaturgy ile uğraşmıştır.

    Bunlar anlatılsa daha faydalı olabilir. Yaş ya da jenerasyon farkına dayalı hiyerarşi farkları çok da mühim değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.