Oyun Haberleri

Oyun Geliştirme Maratonu Mağara Jam, Beşinci Etkinliği ile Geri Dönüyor

Türkiye’nin en büyük oyun geliştirme maratonu olma özelliğine sahip Mağara Jam’in beşinci etkinliği, 15-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Gaming İstanbul ortaklığında yapılacak etkinliğe hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak katılım sağlanabilecek.

Türkiye’deki en büyük Game Jam etkinliği olan Mağara Jam, ülkedeki bağımsız oyun geliştiricilerini desteklemek için beşinci kez sahneye çıkıyor.

İlk olarak ATOM Game Jam adıyla hayatına başlayan Mağara Jam, geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirdiği 4 etkinlik ile 10 binden fazla oyun geliştiricisine ev sahipliği yaptı ve 1700’den fazla oyunun geliştirilmesine ön ayak oldu. Düzenlediği her Game Jam ile daha fazla oyun geliştiricisinin sektöre girişine olanak Mağara Jam, beşinci etkinliği ile de Türkiye’deki bağımsız bilgisayar oyunları ekosistemine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Tabi ki Game Jam’in tam olarak ne anlama geldiğine aşina olmayan kişiler vardır. Bahsi geçen tanım, bir grup oyun geliştiricisinin, kısıtlı bir süre içerisinde ve belirli bir tema çerçevesinde küçük oyunlar geliştirdiği etkinlikleri ifade ediyor. Mağara Jam #5 de bu tanıma uyarak katılımcılarından, 72 saat içerisinde ve etkinliğin başında açıklanacak temaya uygun oyunların geliştirmelerini istiyor.

Bu tür etkinlikler, bağımsız oyun geliştiricilerin kendilerini denemeleri ve sektörden insanlarla tanışıp çevre edinebilmeleri için oldukça önemli. Dördüncü etkinliğinde, İzmir Belediyesi ile İzmir Enternasyonel Fuarı’nda ilk kez fiziksel bir Game Jam düzenleyen Mağara Jam, bu sefer ilk kez aynı anda hem fiziksel hem de çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Fiziksel olarak GİST’te, çevrimiçi olarak her yerde

15-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan Mağara Jam #5’in fiziksel ayağı Gaming İstanbul’da olsa da çevrimiçi olarak Dünya’nın her yerinden etkinliğe katılım gösterilebilecek. GİST ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan Game Jam’e fiziksel olarak, takım başına 5 kişi olmak üzere maksimum 60 kişi katılabilecek. Etkinliğin çevrimiçi olan kısmında ise bir kişi sınırlaması yok.

Sıralamada ilk 3’e giren takımlara dağıtılmak üzere 20 bin Türk Lirası büyüklüğünde bir ödül havuzuna sahip olan Mağara Jam #5’de, ayrıca 100 adet Mağara Loot Crate de katılımcılara hediye edilecek. Bunlara ek olarak bilgisayar donanımları, yazılım lisansları ve çevrimiçi kurslar da dağıtılacak olan etkinliğe katılmak için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmiyor.

Etkinlik başlamadan 3 gün önce, 12-14 Eylül tarihleri arasında çevrimiçi eğitim seminerleri gerçekleşecek. Sektörün farklı noktalarından konuklar, canlı yayında katılımcılara, çalıştıkları departmanlarla ilgili bilgiler verecek.

Etkinlik sona erdikten sonra ise geliştirme süreci tamamlanmış oyunlar 1 hafta boyunca halk oylamasına sunulacak. Oylama sonucunda bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanan oyunlar, 5 jüri üyesi tarafından 2 hafta boyunca, canlı yayınlarda oynanacak ve değerlendirilecek. Bu değerlendirme sonucunda, etkinliğin en başarılıları olarak görülen 3 takım, toplamda 20 bin liralık bir ödülü paylaşacak.

Mağara Jam #5’e ücretsiz olarak katılmak için buradan kayıt yapabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.