Haberler

SpaceX Astronotlarının Uzay Giysilerini, Batman ve Captain America’nın Kostüm Tasarımcısı Dizayn Etmiş

Elon Musk‘ın kurucusu olduğu SpaceX, uzaya insan gönderen ilk özel uzay araştırma firması olurken, Dragon uzay aracındaki NASA astronotlarının giysilerini tasarlayan isim de ortaya çıktı.

Forbes, SpaceX‘e ait uzay aracı Dragon ile Uluslararası Uzay Üssü‘ne giden astronotlar Douglas Hurley ve Robert Behnken‘in uzay kıyafetlerinin, Hollywood‘un ünlü kostüm tasarımcısı Jose Fernandez tarafından dizayn edildiğini yazdı. Fernandez bugüne kadar Wonder Woman, Captain America, Batman, The X-Men, Thor ve Loki gibi karakterlerin kostümlerine imza atmış bir isim. Etkileyici oldukları kadar maksimum hareket ve konfor imkanı sağlayan süper kahraman kostümleri tasarlayan Jose Fernandez; Wolverine‘in için dizayn ettiği X2 kostümle Hugh Jackman‘ın rahatça adım atmasını sağlarken, Batman V Superman filmindeki Batman kostümü ile Ben Affleck‘in başlığa rağmen boynunu döndürmesine imkan verdi.

Bilimkurgu filmlerine merakı ile bilinen ve Iron Man 2‘de küçük bir sahnede de rol alan Elon Musk‘ın uzay giysileri hakkında özel talimatları olduğunu belirten Fernandez, “Musk, -Bedeni ve şekli ne olursa olsun herkes smokin içinde daha iyi görünür- diyordu ve uzay giysisini giyenlerin daha iyi görünmesini istiyordu, smokin gibi. Onun içinde kahraman gibi görünürsünüz” dedi.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.