Makaleler

Johnny Silverhand, Cyberpunk 2077’de Neden Porsche 911 Turbo Kullanıyor?

Geçen hafta içerisinde yayınlanan yeni Night City Wire bölümünde tanıtılan araçlar arasında bir tanesi Johnny Silverhand‘in eski arabasıydı. Peki neden Porsche 911 Turbo tercih edildi?

Cyberpunk 2020 hikayesinde çok önemli bir yeri olan ve şirket savaşlarının zirve yaptığı bir dönemde sırra kadem basan Johnny Silverhand, CD Projekt RED imzalı Cyberpunk 2077’de geri dönecek.

Nasıl geri döneceği muamma ancak söylentilere göre elde edeceğimiz bir çip sayesinde Johnny ile iletişim kurabileceğiz. Hem de kendisi bir yapay zeka olmayacak. Ölümün kıyısındayken zihni sanal dünyaya aktarılmış Johnny ile beraber Cyberpunk 2077 macerasını yaşayabileceğiz. Eh, tabii bir de bu karakteri canlandıran Keanu Reeves olunca, insan daha da bir heyecanlanıyor.

Öte yandan geçen hafta yayınlanan dördüncü Night City Wire bölümünde, şehir içerisinde kullanabileceğimiz araçlara değinildi. Cyberpunk evrenine yakışacak türde tasarlanmış araçların her biri için ince işçilik çıkartılmış. Aralarından bir araç var ki ona daha da önem vermişler. Sadece aracın motor sesini değil, penceresi açılırken çıkardığı sesi bile kaydetmişler.

Bu aracın 1977 model Porsche 911 Turbo olduğu video içerisinde hemen açıklandı. 911 Turbo’nun önemli yeri ise bu arabanın Johnny Silverhand‘e ait olmasıymış. Tabii benim kafamda bazı soru işaretleri hemen ortaya çıktı! Kitapta böyle bir şey var mıydı?

Cyberpunk 2020 kural kitabına ve geçmiş hikayelerine hızlıca göz gezdirdiğimde Johnny ile eşleştirilmiş bir araba gözükmüyordu. Bunun tercihini CD Projekt RED ekibi yapmış olmalıydı.

Bu sefer daha kısa bir arayışa çıktım ve oyunun Tasarım Yönetmeni Pawel Mielniczuk‘un açıklamasına denk geldim. Mielniczuk, “Johnny, Cyberpunk evreni için bir efsane. Night City içerisinde ne tarzda bir araba kullandığını hayal ettiğimizde, kendisi gibi efsane bir araç kullanmalı diye düşündük. Johnny’nin hikayesini aklımızda tutarak ve büyük birer Porsche hayranı olarak cevabın kesinlikle klasik 911 Turbo olması gerektiğine karar verdik.” açıklamasına yer veriyor.

Aracın 1977 model olması ve oyunun geçtiği dönemde 100. yaşını dolduracak olması da manidar. Aynı zamanda şehirdeki tüm araçların son teknolojiye sahip olduğu da düşünüldüğünde, 1977 model Porsche 911 Turbo tam anlamıyla bir klasik olacak. Benim gibi bu tarz konulara meraklı oyuncuların arayacağı ve sürmek isteyeceği ilk araçlardan biri olacağı kesin.

Makaleyi sonlandırırken azıcık da 1977 model Porsche 911 Turbo’yu övelim.

Porsche bu aracı, 930 serisinin bir parçası olarak düşünüp 1974 yılında üretmeye başladı ve 1989‘a kadar da üretmeye devam etti. 70ler’in ve 80ler’in ikonik araçlarından biri olan 911 Turbo, 3.0 litrelik bir motora ve 206 beygir gücüne sahipti. Geliştirilmiş modellerinde 3.3 litre motora ve 300 beygir gücüne çıkarılabiliyordu. Dönemin ünlü aktörleri, iş adamları, doktorları ve önemli konumdaki kişileri tarafından tercih edilen ilk araçlardan biriydi.

Eğer bir yerlerde bulur da almaya kalkarsanız, şu an için piyasa fiyatının 2 milyon ₺ üzerinde olduğunu da ekleyelim.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.