Edebiyat

The High Republic Serisinin Yeni Kitabı Star Wars: Convergence Kasımda Çıkacak

Star Wars evreninde geçen The High Republic kitap serisine kasımda bir eser daha katılıyor.

Zoraida Cordova tarafından yazılan Star Wars Convergence‘ın çıkış tarihi duyuruldu. Star Wars The High Republic serisinin Phase II: Quest of the Jedi‘daki ilk yetişkin romanı olan Convergence, Phase I: Light of the Jedi‘dan önce geçiyor.

22 Kasım 2022‘de çıkacak kitabın konusu ise şöyle:

Bu bir keşif çağı. Jedi, galaksiyi dolaşarak Güç ve onunla bağlantılı tüm dünyalar ve varlıklar hakkındaki anlayışlarını genişletir. Bu arada, iki şansölye tarafından yönetilen Cumhuriyet, dünyaları yakın ve uzak yıldızlar arasında sürekli büyüyen bir toplulukta birleştirmeye çalışmaktadır.

Yakın yörüngede dönen Eiram ve E’ronoh gezegenlerinde, sınırlı kaynaklara sahip bir galaksinin büyüyen acıları keskin bir şekilde hissedilir. Birbirlerine olan nefretleri, yıllardır tırmanan çatışmayı körüklemiş ve şimdi çevredeki sistemleri tüketmekle tehdit etmektedir. Barış için son umut, iki gezegenin kraliyet ailelerinin mirasçıları evlenmeyi planladığında ortaya çıkar.

Kalıcı barış sağlanamadan önce, çifti hedef alan bir suikast girişimi, Eiram ve E’ronoh’u yeniden topyekün savaşa sürükler. Her iki dünyayı da kurtarmak için Jedi Şövalyesi Gella Nattai suçluyu ortaya çıkarmak için gönüllü olurken; Şansölye Kyong, Cumhuriyet’in soruşturmadaki çıkarlarını temsil etmesi için oğlu Axel Greylark’ı atar.

Ancak Axel’in Jedi’lara duyduğu derin güvensizlik, Gella’nın Güç’e olan inancını ateşler. Soruşturmanın karanlık ağını çözmek için ne kadar çok çalışırlarsa, komplo o kadar karmaşık görünmeye başlar. Suçlamalar havada uçuşur ve her gölgede potansiyel düşmanlar varken ikili, gerçeği gün ışığına çıkarmak ve her iki dünyayı da kurtarmak için birlikte çalışmak zorunda kalır.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.