Edebiyat

Suzanne Collins’ten Yeni Açlık Oyunları Romanı Geliyor: Sunrise on the Reaping

Açlık oyunları serisi Sunrise on the Reaping ile devam edecek. Yazar Suzanne Collins, Panem dünyasına geri dönüyor. Collins ve yayıncısı Scholastic, yaptıkları açıklamada Açlık Oyunları serisinin yeni bölümü olan Sunrise on the Reaping (Hasatta Gün Doğumu) kitabının önümüzdeki yıl yayınlanacağını duyurdu.

Yeni Kitap: Sunrise on the Reaping

Serinin beşinci kitabı olan yeni kitabın adı Sunrise on the Reaping olacak ve 18 Mart 2025’te okuyucularla buluşacak. Scholastic’e göre, bu yeni roman, ilk Açlık Oyunları romanındaki olaylardan 24 yıl önce, “İkinci Çeyrek Quell olarak da bilinen Ellinci Açlık Oyunları’nın hasat sabahında” başlayarak gerçekleşecek.

Sinema Uyarlamaları

Kitapla bağlantılı olarak herhangi bir film hakkı duyurulmadı, ancak serinin önceki tüm bölümleri Lionsgate tarafından uzun metrajlı filmlere uyarlandı. Serinin son filmi The Ballad of Songbirds and Snakes, geçen yıl gişede yaklaşık 340 milyon dolar hasılat elde etti. Jennifer Lawrence’ın başrolünü oynadığı serinin orijinal dört bölümü gişede yaklaşık 3 milyar dolar kazandı.

Suzanne Collins’in Açıklamaları

Suzanne Collins
Suzanne Collins

Collins, yeni kitabı hakkında yaptığı açıklamada, “Sunrise on the Reaping ile David Hume’un örtük boyun eğme fikrinden ve onun sözleriyle ‘çoğunluğun azınlık tarafından yönetilme kolaylığından’ ilham aldım” dedi. “Hikaye aynı zamanda propagandanın kullanımı ve anlatıyı kontrol edenlerin gücü üzerine daha derin bir dalışa da elverişliydi. ‘Gerçek mi değil mi’ sorusu bana her geçen gün daha da önemli geliyor.”

Scholastic Trade Başkanı Ellie Berger’in Yorumları

Scholastic Trade Başkanı Ellie Berger ise “Suzanne Collins yine yapacağını yaptı ve bizi Panem dünyasına geri götürerek kendi dünyamız hakkında önemli sorular sormamızı sağladı” diye ekledi. “Sunrise on the Reaping, okurların daha fazla bilgi edinmek için can attığı Açlık Oyunları hikayesinin bir parçasına yeni bir karmaşıklık, bakış açısı ve keşifler getiren olağanüstü bir kitap.”

Panem Dünyasına Dönüş

Collins’in yeni kitabı, Panem dünyasının derinliklerine inen ve okuyucuları yeniden bu distopik evrenin içine çeken bir hikaye sunacak. İlk dört kitapta olduğu gibi, bu yeni kitap da büyük bir merakla bekleniyor ve Açlık Oyunları serisinin hayranları için büyük bir heyecan kaynağı. Yeni kitabın yayınlanmasıyla birlikte, Panem’in karanlık ve karmaşık dünyasına tekrar dalmaya hazırlanın.

Suzanne Collins’in yeni romanı, 2025 yılında okuyucularla buluşacak ve Panem’in geçmişine dair yeni sırları açığa çıkaracak. Serinin önceki romanları gibi, bu kitabın da geniş bir okuyucu kitlesi tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor. Açlık Oyunları evrenine yapılan bu yeni ekleme, hem eski hayranları hem de yeni okuyucuları heyecanlandıracak.

Kaynak: THR

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.