Sinema Haberleri

DC Comics, Yeni Film Projelerini Açıkladı

fables-banner

Warner Bros.’un bünyesinde bulunan ve dünyanın en büyük çizgi roman yayıncılarından olan DC Comics, yeni sinema filmi projelerini açıkladı.

Batman vs. Superman filminin ardından, beklenen Justice League filmi de açıklanmıştı. Şimdi de yeni çizgi romanlar beyazperde için hazırlanıyor.
Genel olarak baktığımızda DC Comics, Batman ve Superman filmleri ile yakaladığı ivmeden vazgeçmiş gibi görünüyor. Ağırlıklı olarak edebi değer taşıyan ve yetişkinlere daha fazla hitap eden çizgi romanları yayınlayan DC Vertigo tarafından basılan çizgi romanları filme uyarlamaya ağırlık vermişler.

100-bulletsDaha önce DC Vertigo’dan sadece Constantine çizgi romanını sinemaya uyarlayan ekip şimdi de 100 Bullets, Fables ve Sandman‘i beyazperdeye aktarmaya hazırlanıyor.

100 Bullets; çeşitli nedenlerle intikam almak isteyen kişilerin ellerine geçen bir şansı kullanıp, kullanmayacakları üzerine kurulmuştur. Öykünün genel akışı, “yanlış yapan” birine, esrarengiz Ajan Graves’in yakınlaşması ve bu kişiye hatasını düzeltmesi için içinde 100 adet kurşun, bir tabanca, hayatını mahveden kişiye ait özel dokümanlar ve intikam alınması için sağlam kanıtlar bulunan evrak çantasını teslim etmesiyle şekillenir.

Fables; masallar diyarından kopup New York’ta yaşamaya başlayan masal kahramanlarını ele alır. Fabletown isimli yerde yaşarlar ve kendilerine ait masal dünyası, günümüz dünyası ile harmanlanmıştır. Sadece insani görünüme sahip kahramanlar şehirde yaşar; diğer masal hayvanları ise Fables çiftliğinde yaşarlar. Hikaye ise genellikle aralarında çıkan sorunlar veya masal dünyalarındaki kötü kahramanların yaptıkları ile ilgilidir.

sandman-fantezi-alt-turSandman çizgi romanını nasıl anlatsam bilemedim valla. Yıkım, Ölüm, Kader, Düş, Hezeyan, Umutsuzluk, İhtiras gibi olguların vücut bulduğu, tanrılardan bile üstün olduğu bir Ebediler Ailesi var ortada. Bu karakterlerin, en çok da Düş’ün yolunun insanlarla kesişmesi ve yaşadıkları olaylar anlatılmaktadır. Dünya Fantezi Edebiyat Ödülü alan ilk ve tek çizgi roman olma özelliği taşıyan Sandman, yaptığı göndermeler ve edebi yapısı ile de okuyucuları etkilemiştir. Etkileyici hikayesi ve hayatımızın en derin noktalarına değinen anlatımları ile herkesi etkileyen bir çizgi romandır.

DC Vertigo çizgi romanları tabii ki süper kahramanları arkaplana atmayacaktır. Bunların dışında Shazam, Metal Men, Wonder Woman, Justice League Dark ve Flash filmleri de beyazperdede göreceğimiz karakterler arasında. Ayrıca Batman ve Superman filmleri de tabii ki devam edecek.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.