Edebiyat

Star Wars Jedi: Battle Scars Romanı Cal Kestis’in Hikayesini Anlatacak

Star Wars Jedi: Battle Scars romanı İngilizce olarak 7 Mart 2023‘te yayımlanacak. Bu romanda Cal Kestis ve Mantis mürettebatının Jedi: Fallen Order’daki olaylardan sonra yaşadıkları bir macerayı okuyacağız.

Ya şu romanları keşke Türkçe olarak da okuyabiliyor olsak. Eskiden ne güzel Star Wars külliyatını Türkçe olarak raflarda görebiliyorduk. Artık onları sahaflarda bile bulamıyoruz. Bu yüzden ne yazık ki Star Wars Jedi: Battle Scars romanını da Türkçe okuma imkanımız muhtemelen olmayacak.

Sam Maggs‘in kaleme alacağı Jedi: Battle Scars, Jedi: Fallen Order ile onun devam oyunu olan Jedi: Survivor arasında geçen olayları anlatacak.

Jedi: Survivor, Fallen Order’dan 5 yıl sonrasında geçiyor. Yani arada anlatılmamış hayli olay olacak. Romanın Cal Kestis’e ve Mantis’in mürettebatına odaklanacağını biliyoruz. Hatırlarsanız Jedi Survivor’ın fragmanında Mantis’i terk edilmiş görüyorduk. Bu yüzden Cere, Merrin ve Greez’e ne olduğunu çok merak etmiştik. Bu romanın bize biraz fikir verme ihtimali var.

Tabii Jedi: Survivor ondan daha önce çıkmazsa! Çünkü onun da 2023’ün ilk çeyreğinde çıkacağı yönünde söylentiler var. Ama bu söylentiler yanlış çıksa bile oyun en geç ilkbaharda hazır olacak.

Star Wars Jedi: Fallen Order Ne Anlatıyordu?

Souls-like türündeki oyunun ana kahramanı Cal Kestis adlı, eğitimini tam anlamıyla tamamlamamış bir Jedi padawan’ıydı. Star Wars Episode III: Revenge of the Sith filminde tanık olduğumuz olayların ardından neredeyse tüm Jedi’lar katledilirken o kaçıp kurtulmayı ve saklanmayı başarmış. Güç ile olan bağının keşfedilmeyeceğini umut ederek kalabalıklar arasında yaşamış.

Fakat bir gün bir kaza esnasında Güç’ü kullanmak zorunda kalıyor ve kimliği ortaya çıkıyor. Güç’ü kullanan kişinin peşine düşen Sith’lerden (Inquisition’dan) kaçmasına Cere ve Greez yardım ediyorlar. Ancak kısa sürede bu yardımın karşılıksız yapılmadığını görüyoruz. Cere, Cal’den bazı sorumluluklar almasını istiyor. Çünkü bu karanlık günlerde Jedi’lar ve padawan’lar birbirine yardım etmeli. Gelecekleri buna bağlı.

Hangi karanlık günlerde?” diye soracak olursanız Obi-Wan Kenobi dizisinin geçtiği karanlık günlerde. Hani Jedi’lar avlanıyor ve yakalanırlarsa halk meydanlarında sallandırılıyorlar ya. İşte böyle korkunç bir dönemde birilerinin Jedi’lara yardım etmesi gerek.

Cal Kestis’in görevi de Güç ile bağı olan çocukları bulup Sith’ler onları ele geçirmeden ya da öldürmeden önce güvenli bir yere ulaştırmak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.