Sinema Haberleri

Tolkien’in Hayatı Film Oluyor!

tolkien-banner

Orta Dünya’nın yaratıcısı, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi gibi kült kitapların yazarı, modern fantazyanın usta ismi J.R.R. Tolkien‘in hayatı film oluyor.

Huffington Post’un haberine göre çekilecek olan filmde, yaşadıklarının ünlü yazarın düşünme biçime etkisi hakkında hayranlarına bir fikir verilmesi amaçlanıyor.

John-Ronald-Reuel-TolkienLos Angeles Times’a göre, İngiliz yazarın hayatından önemli kesitler ele alınacak. Tolkien’in hikayesi; iş yaşamının çoğunu geçirdiği Oxford Pembroke College’deki zamanlarına ve arkadaşlarının çoğunun ölümünü gördüğü 1. Dünya Savaşı’na odaklanarak anlatılacak. Bu iki deneyimin de Tolkien’ın yarattığı kurmaca dünyayı etkilediği bir gerçek.

Kitapları nasıl yazdığına veya Orta Dünya’yı nasıl yarattığına değinilecek mi henüz belli değil ancak Tolkien’in en büyük başarılarından biri olan Orta Dünya’ya da değinilebilir.

Filmin sinema salonlarındaki yerini almasına daha uzun bir zaman var gibi görünüyor. Fox Searchlight ve Chernin Entertainment şirketlerinin projesi olan filmin senaristi ise, Tolkien hayranı olan İrlandalı sinemacı David Gleeson.

Filmin adı şimdilik sadece “Tolkien” olarak anılıyor ve IMDB sitesinde de “in development” olarak görünüyor.Filmi kimin yöneteceği veya Tolkien’i kimin oynayacağı ile ilgili hiçbir bilgi yok.

Siz, usta yazar J.R.R. Tolkien’i kimin oynamasını istersiniz?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Daniel Day-Lewis veya John Malkovich. Bi gözünüzde canlandırın, güzel bi makyajla çok güzel benzetebilirler bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.