Haberler

HüCon 2017’yi Gezdik Gördük

Ankaralılar’ın çektiği alt kültür etkinliği açlığını birkaç yıldır bir nebze de olsa bastırmayı sağlayan HüCon bu yıl da Beytepe Kongre Merkezi’nde alt kültürle ilgilenenlerin yanı sıra, e-spor severlerin de buluşma noktası oldu. Üç topluluğun ortak yaptığı etkinlikte, geçen seneden bu yana birçok farklılık dikkat çekerken etkinliğin ev sahibi gibi gördüğümüz bazı stantlar da bizimleydi.

Öğlen geç saatlerde etkinlik alanına gitmeme rağmen, katılımcı sayısındaki artış ilk olarak gözüme çarpan şeylerden biriydi. Sonradan öğrendiğim üzere bu insanların iki katı da o an yapılan cosplay yarışması ön elemelerini izlemek için salonda oturuyormuş. Yarışma salonuna geçtiğimde, ailesiyle gelen sahneye çıkmış küçük bir Pikachu görmek kendi adıma çok mutlu etti. Her yaştan katılımcılar görmek, bu kültürün herkese hitap edebilir hale gelmesi bizim için çok güzel bir gelişme. Hatta evcil hayvanıyla gezen cosplayerlar bile görmek mümkündü. 

Gözüm FRP oynanan masaları ararken üst kata çıktım ve kutu oyunları için ayrılan kocaman bölüm yine şaşırtmakla beraber mutlu etti. Üst kattaki balkon kısmında sadece oyunlar için ayrılmış 15 masa ve 2 stand mevcuttu. Takenoko, String RailwayKing of Tokyo, Quantum ve daha birçok oyun Ankara Board Game Enthusiast’ın da katkılarıyla 2 gün boyunca oynatıldı. Sabah masalarda oturacak yer bile bulunamadığı zamanlar bile olmuş, aynı oyuncular farklı farklı masalarda oyunlar oynamış. Masaların artması ve kutu oyunu için rahat bir alanın ayrılması etkinliklerin kutu oyunlara verdiği önemin arttığının bir göstergesi.

FRP oyunları, Magic: The Gathering turnuvası ve Warhammer oyunları için genişçe bir salon ayrılmıştı. İlk gün 8 tane FRP masasının yanına bir de önceden bekledikleri 2 tane “Kaçak Oyun” masası ayırmışlar.

D&D 5E, D&D 3.5, Vampire : The Masquerade 3rd Edition, The Elder Scrolls: Skyrim oyunları 2 gün boyunca burada oynatıldı. Oyunların büyükçe bir kısmının D&D özellikle de 5e üzerine olmasının nedenini sorduğumuzdaysa geçen sene oyuncuların D&D oyununa gösterdiği büyük ilgi ve oyun oynatan GM’lerin seçimleri üzerine olduğunu öğrendik. Bu kadar D&D oyunu varken tema olarak “han teması” seçilmiş. Pazar günü için de zombi temalı bir LARP oyunu düzenlenmiş.

Gün içinde zamanı fazla olmayan insanlar için de çok güzel bir sistem yapmışlar. OG ve Monsters gibi hem öğrenmesi basit hem de kısa süren oyunlardan 1-1.30 saatlik oyunlar açılmış. Önceden kayıt zorunluluğu olmadan oynamak isteyen 4 kişi bulunduğu vakit oturup oyun oynanabiliyordu. Hem etkinlikte zaman geçirip hem de oyunlara katılabiliyordunuz bu sayede.

Etkinlik tarihiyle YDS’nin denk gelmesi nedeniyle çoğu insan katılamadığı ya da geç kaldığı için cosplay yarışmasını 2 güne bölmüşler. Cumartesi günü ön elemeler yapılırken, final yarışması pazar gününe bırakılmış. Bu sayede herkese eşit fırsat sunmak istenmiş. Ama bunun çoğu cosplayer tarafından hoş karşılanmadığını fark ettim, insanlar 2.gün de aynı kostümle gelmek istemedikleri için konuştuğum birçok insan yarışmaya katılmamıştı.

Etkinlikte her zamanki gibi bolca başarılı cosplayer vardı, bu sefer filmlerden, dizilerden ve oyunlardan yapılan kostüm miktarı biraz daha artmış gözüküyordu. Cosplayerlar için bir craft yardım masası ayarlanmış, bununla beraber makyaj yaptırabilecekleri, kostüm kiralayabilecekleri, peruk-lens alabilecekleri stantlar da vardı. Pazar günü kendi alanlarında başarılarıyla bilinen 3 cosplayerın da Cosplay 101 konuşmalarına katılmak mümkün.

Cumartesi günü Leauge of Legends ve Dota 2 turnuvaları yapılırken, pazar günü de Hearthstone ve CS:GO turnuvaları yapıldı. ASUS’un sponsorluğunu yaptığı yarışma da oyuncular için güzel ödüller de vardı.

Arka bahçede her zamanki gibi Muggle Quidditch oynanırken hem oyunun tanıtımı yapıldı, hem de maçı izlerken çok eğlendik. 2-3 senedir takip ettiğim bu spora ön yargılarınızı kırıp başlamanızı şiddetle öneriyorum.

Son olarak 2 gün boyunca Hazine Avı oyunu devam ederken, Pazar günü için ayarlanmış bir de Ninjutsu gösterileri yapılacak. Cumartesi günü katılmayı çok isteyip de katılamadığım bir de VR turnuvası vardı. Türkiye’de ilk defa bir etkinlikte yapılıyormuş ama fazla duramadığımdan uzaktan bakmakla yetinmek zorunda kaldım.

Her sene bir adım daha ilerlediğimizi görmek güzel, umarım Ankara’da böyle etkinlikler kalitesini bozmadan devam ederken tüm Türkiye için bu tarz etkinlikler görmek bir gün mümkün olur. Her etkinliğin kendince eksik noktaları tabii ki var ama önemli olan bunları görmek ve diğer seneye çok daha hazırlıklı bir şekilde sahneye çıkmak. Etkinlik için uğraşan, emek veren herkese ve etkinliği gezdirip sorularımızı yanıtlayan HÜBKFT başkan, başkan yardımcıları ve üyelerine de ayriyeten teşekkür ederim.

Etkinlik fotoğrafları ve daha ayrıntılı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.