Edebiyat

Rick Riordan, İrlanda Mitolojisi’nden Daha Çok Hikayeyi Karşımıza Getirmeyi Planlıyor

Percy Jackson and Olimpians serisinin yaratıcısı Rick Riordan, yüksek lisansını yakın dönemde tamamladığı İrlanda Mitolojisi‘ne odaklanmak istediğini söyledi.

Antik mitolojilerden esinlendiği Percy Jackson and the Olympians, The Kane Chronicles, Magnus Chase and the Gods of Asgard, The Trials of Apollo ve The Heroes of Olympus gibi çok sayıda kitap serisinin yazarı Rick Riordan‘ın derinlemesine keşfetmek istediği yeni bir mitoloji olduğu ortaya çıktı.

Rick Riordan

Disney+‘ın Percy Jackson and the Olympians dizisi hakkında The Hollywood Reporter‘a röportaj veren Rick Riordan, gelecekteki bir kitabında İrlanda Mitolojisi‘ne yer vermeyi planladığını söyledi.

Kısa bir süre önce İrlanda‘daki University College Cork‘ta Gal Edebiyatı üzerine yüksek lisansını tamamladığını belirten usta yazar, “Bunun nedenlerinden biri de kendi atalarımın geçmişini ve mitlerdeki dili keşfetmeye hazırlanıyor olmamdı. Bu konuda çok fazla arka plan araştırması yapıyordum. Bu konuda yayınladığım ilk şey, büyük İrlandalı kahraman Finn McCool’a dair kendi yorumumdu. Geçen yıl çıkan The Cursed Carnival adlı antolojide temel olarak onun köken hikayesini yazdım. Ama evet, arka planda pek çok fikrim var.” dedi.

Öte yandan Disney+ için uyarlanan Percy Jackson and the Olympians dizisinde Percy Jackson‘ı Walker Scobell, Poseidon‘u Toby Stephens, Zeus’u ise mart ayında hayatını kaybeden Lance Reddick canlandırdı. Dizi, 2024 yılında izleyici karşısına çıkacak.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.