Edebiyat

Örümcek Kraliçe’nin Savaşı Serisi Tamamlandı!

orumcek-kralicenin-savasi-banner

Tasarımını R. A. Salvatore’un yaptığı, her birisi farklı Unutulmuş Diyarlar yazarı tarafından yazılmış Örümcek Kraliçe Savaşı Serisi’nin Türkçe çevirisi uzun zaman sonunda tamamlandı. 

2005 yılında Arkabahçe Yayıncılık bünyesinde Can Ayas tarafından çevirilmeye başlanan seri Richard Lee Byers imzalı Dağılma ve Thomas M. Reid imzalı Ayaklanma kitapları piyasaya sürüldükten sonra Arkabahçe Yayıncılık’ın yaşadığı sorunlar sebebiyle yarıda kalmış ve hayranlarını hayal kırıklığına uğratmıştı. 

İlgili Makaleler

lolth-drow-bromBundan yaklaşık dört yıl sonra serinin yayın hakkını satın alan Laika Yayıncılık tarafından çevirilmeye devam eden serinin Richard Baker imzalı üçüncü kitabı Hüküm Gürkan Genç tarafından, Lisa Smedman imzalı dördüncü kitabı Tükeniş ve Philip Athans imzalı beşinci kitabı İmha da Selim Cambazoğlu tarafından çevirilmişti. Paul S. Kemp’in yazmış olduğu son kitap Diriliş’in de yine Selim Cambazoğlu tarafından çevirilmesiyle nihayet sevilen seri Türkçe olarak tamamlanmış oldu.

İlk Drizzt Do’urden kitabı Anayurt’la birlikte Menzoberranzan başta olmak üzere Karanlıkaltı’nı ve Drowların yaşantısını en iyi yansıtan seri diyebileceğimiz kitaplar bizi Pharaun gibi unutulmaz bir drow büyücüsüyle tanıştırırken Ched Nasad gibi sadece ismen duyduğumuz drow şehirlerine götürmüş, Eilistraee ve diğer drow tanrı ve tanrıçalarının dünyalarından kesitler sunmuş ve hatta bizi Lolth’un evi İblisağı Çukuları’nda misafir etmişti.

Kara Elf Üçlemesi ile birlikte Karanlıkaltı’nı ve drowları en iyi anlatan serilerden biri olan Örümcek Kraliçe Savaşı serisinin kitapları şu şekilde;

  1. Dağılma
  2. Ayaklanma
  3. Hüküm
  4. Tükeniş
  5. İmha
  6. Diriliş

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.