Edebiyat

Onur Dövücü, “Son Savaş-Şeytanın Uyanışı” Romanını Mobil Uygulama İle Okurlara Sunacak

Onur Dövücü’nün yazdığı bilimkurgu – fantastik türündeki “Son Savaş – Şeytanın Uyanışı” (The Devil’s War) romanı, yeni bir e-kitap uygulamasıyla birleşti.

Akıllı cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu günümüzde daha zengin okuma deneyimi için kafa yoran Onur Dövücü ve ekibi, “Son Savaş-Şeytanın Uyanışı” kitabını geliştirdikleri mobil uygulama ile sanat şölenine dönüştürüyor. Romanı tamamlayan ve RGBKOD ile edebiyat, heykel, resim ve müziği birleştiren uygulamanın yüzde 60’ını tamamlayan Onur Dövücü, projeyi sona ulaştırmak için okurlarından destek bekliyor.

https://www.kickstarter.com/projects/thedevilswar/the-devils-war

Geliştirdikleri kitap uygulaması hakkında konuşan Dövücü, “Geleceğe yönelik öngörümüz bilgisayar oyunlarında oyuncuların daha çok keyif almasını sağlayan sinematiklerin kitaplara da ekleneceği ve üzerinde çalıştığımız tarzda yazılımların yaygınlaşacağıdır. Projemiz için bir müzik albümü de hazırlanmaktadır. Yazılımımız arttırılmış gerçeklik objeleri gösterilmeye başlandığından itibaren o bölüm için özel hazırlanan tema müziklerini otomatik çalmaya başlayacaktır. Böylece isteyen okuyucularımız mobil cihazını kenara bırakıp ilgili bölümü okurken, o bölüm için özel tasarlanan tema müziklerini dinleyebilecekler. Bunun okuyucuyu hikâyenin içerisine daha çok sokabilmek için katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Uygulamanın Özellikleri Neler?

3 Boyutlu İllustrasyonlar

İnsanların kitap okuma alışkanlıklarına yeni bir alternatif olarak özünde sinemaya ait bileşenleri kitapla beraber sunan uygulama; her bölümün başında yer alan siyah beyaz illüstrasyonları algılayabiliyor (Romanda toplam 33 bölüm bulunuyor). Okurlar, uygulamayı çalıştırıp mobil cihazı bu illüstrasyonlara tuttuğunda arttırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde, o bölüme ait önemli objeleri 3 boyutlu olarak inceleyebiliyor. Hangi bölümün okunduğunu tanımlayabilen uygulama sayesinde her bölüm için özel tasarlanan bölüm videoları da tek butona basarak izlenebiliyor.

Dijital Heykal Sergisi

VR teknolojisinin de entegre edileceği belirtilen uygulamanın bu bölümünde okurları dijital heykel sergisi sürprizi bekliyor. Okurlar romana ait 4 heykelin etrafında 360 derece dönebilecek, yaklaşıp uzaklaşarak objeleri istedikleri gibi detaylı inceleyebilecekler.

Metin Tabanlı Oyun

Projede ayrıca, metin tabanlı bir oyun da bulunacak. Romana ait sorular sorulacağı bu oyunda toplanacak puanlara göre uygulamanın müzik oynatıcısının kilidi açılacak. Böylece kitaptan bağımsız olarak müzik albümünü istedikleri zaman mobil cihazları üzerinden dinleyebilecekler.

Mobil uygulama ile zenginleşen Son Savaş-Şeytanın Uyanışı (The Devil’s War) okuyucularına insan doğasını sorgulayan bir laboratuvar ve geçmişten geleceğe uzanan büyük maceralar sunuyor:

Üç büyük güç, üçü de aynı şeyin peşinde: Uzay madenciliği çağını başlatacak, radyoaktif Mars elementi Djoryum. Yeni nesil silahlanma yarışı artık 2050’lerde uzaya taşındı. Ekonomisi ve askeri gücüyle dünya lideri olan Çin, bu yarıştan ABD ve Rusya’yı çıkarmak için her şeyi göze alıyor. Ancak bu yarışa başka güçler de dahil oluyor. Devletler üzeri örgütlerden biri olan Sannah da pastadan pay alma peşinde. Psişik yeteneklere sahip Mira Ceti üyeleri artık onları durdurmak zorunda.

Djoryum’un keşfi dünyanın enerji ihtiyacını mı karşılayacak yoksa tahrip gücü yüksek bir silaha mı dönüşecek? Geleceği görmek mümkün müdür? Gelecek değiştirilebilir mi? Hayata Nikola Tesla’nın gözlerinden bakın, Aron’la birlikte engizisyondan kaçın, Donna ile gizem perdesini kaldırın.

Yiğit Köroğlu ve Utku Özden tarafından illüstrasyonları çizilen romanın editörlüğünü Kayra Keri Küpçü yaptı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.