Edebiyat

Neil Gaiman Nors Mitolojisinin Köklerine İniyor

neil-gaiman-banner

Usta yazar Neil Gaiman’ın eserlerinin temel taşlarından biri şüphesiz ki mitoloji, özellikle de Nors mitolojisi, olmuştur. İster Nors panteonunun babası Odin olsun, ister defalarca okumadıkça göze çarpmayacak bir detay, Gaiman anlattığı hikayelerin ve yarattığı fantastik evrenlerin dört bir köşesine mutlaka Nors mitolojisinden detaylar serpiştirmiştir.

Yazarın 7 yaşındayken Jack Kirby’nin The Mighty Thor çizgi romanını okumasıyla başlayan bu merakı yıllar içinde gittikçe büyümüş, ortaya koyduğu birçok işin ilham kaynağı haline gelmiş.

Gaiman’ın Nors kültürüne olan ilgisini göz önünde bulundurunca, W.W. Norton Yayınevi editörlerinden, Nors mitolojisi hakkında bir kitap yazması için gelen teklif karşısında duyduğu heyecanı tahmin etmek hiç de zor değil.

Norslardan bizlere miras kalan efsaneleri ve şiirleri tekrar anlatabilme fırsatı, gerçek olamayacak kadar mükemmel,” diyor Gaiman, yayımcısı aracılığı ile paylaştığı bir basın açıklamasında. “Umarım bilimsel açıdan doğru bir iş çıkarmışımdır fakat asıl umudum hikayeleri oldukları gibi anlatmış olabilmek. Bazen içten, bazen komik, bazen cesur, bazen karanlık ve her zaman kaçınılmaz.”

neil-gaiman-norse-mythology-gorsel

Önümüzdeki Şubat ayında okuyucular ile buluşacak olan Norse Mythology, Asgard tanrılarının efsanelerinin romansal bir bakış açısıyla yeniden ele alınışlarını içerecek. Kitap okuyucuları Nors mitolojisinin elflerin, ateş iblislerinin, Vanir tanrıların, insanların, cücelerin, devlerin ve ölülerin yaşadığı dokuz dünyasında bir yolculuğa çıkaracak. Buz devlerinin, elflerin ve daha birçok mitolojik canlının yanı sıra kitapta Odin, Thor ve Loki gibi tanıdık isimlerle de karşılaşacağız. Bunun yanında tabii ki kaçınılmaz olarak dünyanın sonuna, yani Ragnarok’a da tanık olacağız.

Gaiman, mitoloji aşkını şu sözlerle devam ettiriyor: “Nors hikayeleri ortaya koyduğum her işte yanımdaydılar. Onlar, Sandman’in damarlarındaki gümüş kan, Amerikan Tanrıları’nın temel taşı oldular.”

Norse Mythology, 7 Şubat 2017’de raflarda yerini alacak.

Norse Mythology hakkında daha fazla bilgi almak ve ön sipariş vermek için kitabın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.