Edebiyat

İthaki Yayınları’ndan Howl’s Moving Castle Sürprizi

İthaki Yayınları, Howl’s Moving Castle‘ın (Yürüyen Şato) roman serisini bir kez daha Türk okurlarla buluşturacağının müjdesini verdi.

Sosyal medyadan Miyazaki‘nin Howl’s Moving Castle animasyon filminin görüntüsünü paylaşan İthaki Yayınları, “Yaklaşıyor, yaklaşmakta olan” notunu düştü. Ancak İthaki, roman hakkında başka bilgi vermedi.

Studio Ghibli‘den usta Hayao Miyazaki tarafından 2004 yılında beyazperdeye uyarlanan Howl’s Moving Castle‘ı 1986 yılında İngiliz yazar Diana Wynne Jones kaleme almıştı. Yazara, basıldıktan 20 yıl sonra Phoenix Ödülü‘nü kazandıran eser, Boston Globe-Horn Book Award‘ta da ikinci olmuştu.

Howl’s Moving Castle, Diana Wynne Jones‘un Howl fantastik serisinin ilk romanıydı. Serinin 2. kitabı olan Castle in the Air 1990‘da, House of Many Ways 2008 yılında basıldı. Yazar, Howl serisinin ilhamını ziyaret ettiği bir okuldaki öğrenciden aldığını açıklamış ve “Benden The Moving Castle adlı bir kitap yazmamı istemişti” demişti.

İthaki Yayınları’nın 2. Şato Macerasi

Aslında bu İthaki Yayınları‘nın ilk ‘Şato’ macerası değil. Yayınevi, Şato serisinin ilk romanı Yürüyen Şato‘yu 2010 yılında çıkarmış, eserin çevirisini Bülent O. Doğan yapmıştı. İthaki, serinin ikinci ve üçüncü kitapları Uçan Şato ile Sihirli Ev‘i 2011 yılında basmış ve bu kez çeviriler Cihan Karamancı‘ya emanet edilmişti. İthaki‘nin Şato serisinin baskıları bulunamıyordu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.