Haberler

Prens Philip’in UFO Merakı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in geçtiğimiz yıl vefat eden eşi Prens Philip‘in uzun yıllar gizli yürüttüğü çalışması gündeme geldi. Gökyüzünün derinliklerine inen Prens Philip’in 70 yıl boyunca biriktirdikleri ise merak uyandırdı.

Kraliçe II. Elizabeth‘in ölümünün ardından kraliyete dair tüm işleyiş oldukça merak edildi. Dünyanın dört bir yanından insanlar kraliyet ailesinin her bir üyesini tek tek araştırdı. Kraliçe’nin geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden eşi Prens Philip‘in gizli araştırması ise duyanları şaşırttı.

Gökyüzüne Meraklıydı

Kraliyet’in sadık damadı Prens Philip uzun yıllar boyunca Kraliçe II. Elizabeth’in her anında yanında oldu. Aldığı tüm kararlarda, yaşadığı her zorlukta Kraliçe’nin yanında olan Prens özel olarak gökyüzüyle ilgileniyordu. Öyle ki Prens Philip son 70 yıldır UFO‘larla ilgili derin bir çalışma yapıyordu. Prens Philip uzaylılara ve gökyüzüne karşı oldukça meraklıydı. Konuyla ilgili bilgisi olan herkesle sohbet eder, öğrenebileceği kadar bilgi öğrenirdi.

İlgili Makaleler

Takvimler 1955 yılını gösterdiğinde Prens Philip’in uzaylılara ilgisi olduğunu bilen amcası Birleşik Krallık’ın eski savunma bakanı Lord Mountbatten, Prens Philip’e başından geçen bir olayı anlattı. İddialara göre eski savunma bakanının Hampshire’daki Broadlands malikanesine uzaylılar geldi.

Olay ise şu şekilde gerçekleşmişti:

Fred Briggs adlı duvar ustası Lord Mountbatten’ın malikanesini boyuyordu. İşi bitince bisikletine binip eve gitmek için yola koyulan Fred Briggs, Lord Mountbatten’ın evinin bahçesinde uzaylılarla karşılaştı. Karşısında duran şeyin uzaylı olduğuna çok emin olan boya ustası bir uzaylının onu bisikletten düşürdüğünü bile söyledi. Fred Briggs bu karşılaşmadan sonra olayı en ince ayrıntılarıyla Lord Mountbatten’a anlattı. İddialara göre Lord Mountbatten bu olayı Prens Philip’ten başkasına anlatmanın doğru olmayacağını düşündü. Böyle bir şeyin büyük bir sansasyona sebep olabileceğinden çekinen Lord Mountbatten’ın evinde yaşanan sır yalnızca Lord Mountbatten, Fred Briggs ve Prens Philip arasında kaldı. Fakat sonra kulaktan kulağa yayılan bu olay bir şekilde gün yüzüne çıktı.

Sessizce Uzaylıları Araştırdı

1955 yılında yaşanan bu olayın yeniden gündeme gelmesinin sebebi ise Prens Philip’in uzaylılarla ilgili yaptığı çalışmaların içeriklerinin merak ediliyor olması. Çünkü Prens Philip çok uzun yıllar boyunca hatırı sayılır tanıdıklarının yardımıyla uzaylılarla ilgili birçok bilgiye erişebilmişti. Özellikle amcasının evinde yaşanan bu olay onun için çok önemli bir veriydi. Her ne kadar Kraliçe’nin eşinin uzaylılarla ilgili araştırmalar yapıyor olması sansasyon yaratacağı için gizli tutulsa da Prens Philip hiçbir zaman bu merakından vazgeçmedi.

1991’den 1994’e kadar hükümetin UFO masasını yöneten eski Savunma Bakanlığı yetkilisi Nick Pope’un iddialarına göre Prens Philip yıllar boyunca sessizce uzaylıları araştırdı. Nick Pope, Prens’in kraliyetin ‘gelişmeleri takip ettiğini, UFO dergilerine ve haber bültenlerine abone olduğunu ve tanıklarla röportaj yaptığını’ söyledi.

2021 yılının nisan ayında 99 yaşında hayatını kaybeden Prens Philip‘in ölümün ardından yaptığı araştırmalar onun ölümüyle sonsuzluğa gömüldü. Prens Philip’in ölümünden kısa bir süre sonra yaptığı araştırmaların yayınlanması istendi. Ancak dünya dışı bilgilerin yayınlanması reddedildi.

İngiliz parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası üyesi Annabel Goldie’ye Birleşik Krallık Hükümeti’nin tıpkı Amerikalılar gibi uzaylılarla ilgili yapılmış çalışmaların içinde bulunduğu ‘Gizli Dosyalar’ın ayrıntılarının açıklanıp açıklanmayacağı soruldu. Savunma Bakanlığı bu talebe, ‘tanımlanamayan hava olayları hakkında herhangi bir rapor bulunmadığını’ söyleyerek yanıt verdi. Verilen bu yanıt da Prens Philip’in yaptığı hiçbir araştırmanın detaylarına ulaşılamayacağı şeklinde yorumlandı.

Kaynak: DailyStar, Milliyet

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.