Edebiyat

H.G. Wells’ten Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler

H. G. Wells edebiyatının karanlık, tuhaf, sinir bozucu topraklarında dolaşan bir acayiplikler koleksiyonu “Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler”, İthaki‘nin Karanlık Kitaplık serisinden çıktı.

Ursula K. Le Guin’in, “Onun yazdıkları edebiyatımızdaki belli başlı, hâlâ keşfetmeye devam ettiğimiz efsanevi eğilimleri belirledi,” diye bahsettiği Herbert George Wells, kaleme aldığı eserlerde ya bir türün ilk örneğini verdi ya da bazı gelenekleri alaşağı ederek ondan sonra gelecek yazarların da besleneceği ihtimaller yaratmayı başardı. Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler de bunlardan biri…

Körlerin ülkesinde tek gözlü adam kral olur mu sahiden?

Korkutmayı beceremeyen hayaletler, çalınan bedenini uzaktan izleyen ruhlar, nereye gitseniz peşinizi bırakmayan güveler, intikamını almadan rahat etmeyecekler, rüyalarında bambaşka bir dünyanın kıyametine tanık olanlar, görmeyi unutanlar, unutmak isteyenler… H. G. Wells’e güvenin ve duvardaki kapıyı aralayın, diğer tarafta gözlerinizi ayıramayacağınız âlemlerle karşılaşacaksınız.

“H. G. Wells bana yönelmem gereken yolu gösterdi, ben de oraya gittim.”
– Ray Bradbury

“Yazdıklarının, türümüzün ortak hafızasına kazınacağını, yazarının ününün ya da kullandığı dilin yok oluşunun ötesine geçeceğini düşünüyorum.”
– Jorge Luis Borges

“Derin hayranlık beslediğim yazarlardan birisi de H. G. Wells’tir.”
– Vladimir Nabokov

Wells‘in 264 sayfalık “Körler Ülkesi ve Diğer Karanlık Öyküler” adlı eseri Doğa Özışık tarafından dilimize kazandırıldı.

Keyifli okumalar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.