Dizi Haberleri

Yüzüklerin Efendisi Dizisinde Set ve Kostüm Sorunu

Dizilerine ayırdığı bütçeleriyle izleyicilerin ve hayranların beklentisini artıran Amazon Studios, bu bütçeleri setlerinde, özellikle de kostümlerde yeterince verimli kullanamıyor gibi gözüküyor.

LOTR: The Rings of Power First Images Reveal Young Galadriel & Elrond

Amazon Studios, son birkaç yıldır Prime Video platformuna yeni içerikler üretmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Özellikle de Netflix’in The Witcher dizisi ile HBO’nun House of the Dragon dizisine rakip olacak iki yapımı için ekstra emek harcıyor. Her ne kadar yoğun bir şekilde eleştirilse de çok yüksek bir reytinge ulaşan Zaman Çarkı dizisinden sonra herkes Lord of the Rings: The Rings of Power yapımının daha da iyi olmasını bekliyor. Her ne kadar LOTR: Rings of Power henüz yayınlanmamış olsa da bu iki dizide ortak görülen bir sorun mevcut: Bunca bütçeye rağmen dizi setlerinin ve kostümlerin yeterince iyi olmaması.

Zaman Çarkı da Çok Eleştirildi

Zaman Çarkı‘nın durumunda, eleştirmenler ve izleyiciler özellikle set ortamına odaklanmış durumda. Kostümler idare eder bulunsa da setlerin, özellikle de evrende çok uzun yıllardır neredeyse tecrit hayatı yaşayan Emond Meydanı’ndaki evlerin bu kadar yeni, temiz ve pürüzsüz bir yapıya sahip olması, yapılara eskitilmiş görüntüsü vermek için gerekli atölye yatırımının yapılmadığını gösteriyor.

LOTR: The Rings of Power da aynı yolu izliyor gibi gözüküyor, tek farkla: kostümler. Birçok izleyici, fragmandaki ve tanıtım görsellerindeki kostümlerin, ana üçlemedeki ince detaylara sahip olmadığını söylüyor. Hatta bazılarına göre bazı tanıtım fotoğraflarındaki kostümlere bakıldığında dikişlerin kostümlerin rastgele bölgelerinden atılmış. Sahip olduğu dev bütçeye göre hayranları kostüm tasarımlarının çok daha yüksek kalitede olmasını bekliyor.

Amazon, The Lord of The Rings: The Rings of Power Karakter Posterlerini Yayınladı

Set ve kostüm cimriliği bir diziyi direkt olarak başarısızlığa mahkûm etmese de izleyicilerin seyir keyfini fazlasıyla etkileyen bir durum. Umarız dizide, fragmanda ve tanıtım görsellerinde gördüklerimizden çok daha fazlasını görebiliriz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.