Haberler

İzmirCon 2018’in Ardından

Yağmurlu fırtınalı yollardan geçerek cuma gününden  akşamüstü ulaştık İzmir’e. Ekip aynı. Eşim Melis Kartal ve Anadolu Hikaye Anlatıcılarından Burak Türköz ve Erol Mazhar Aksoy ile yola düştük. Gideceğimiz etkinlik  belli. Bu sene de artık gelenek hale gelmiş İzmircon‘a gidiyoruz.

Etkinlik yıllardır Tepekule Kongre Merkezi’nde  yapıldığı için  yıllardır git gel yaptığımızdan az çok İzmir’i ezberledim. Bizi etkinlik boyunca evlerinde misafir eden Tesis’ten Berk’e eşi Gülin’e çok teşekkür ederiz.

Buralar Hep Buhar Serserisi dolu!

12 – 13 Mayıs tarihlerinde Tepekule Kongre Merkezinde gerçekleşen İzmirCon 2018’in  konsepti Steampunk. Ekip t-shirtleri yine turuncu ve etkinliğe uygun baskılı. Girişte “çark desenli” İzmirCon 2018 yazısı ve büyük bir zeplin zaten karşılıyor. Girer girmez elinize Kule Sakinleri’nin çıkardığı Mahzen Dergi’yi alıyorsunuz ve dalıyorsunuz içeri. Ortamdaki dekorlar da gayet güzeldi. En azından geçen seneye göre daha göze çarpan cinstendi. Steampunk konseptli R2-D2 çok tatlı olmuş zaten.

Bu yıl İstanbul’dan tanıdığım pek arkadaş yoktu. Ziyaretçilerin neredeyse tamamı İzmirliydi.

Bu yıl bütün stantlar girişin sağ tarafına konmuş böylelikle alışveriş yapmak isteyen ya da ilginç şeyler görmek isteyen herkes bir yerde toplanmış. Etkinliğin ne kadar kalabalık olduğunu zaten o kısımda görülüyor. Eskisine göre daha az stant varmış gibi gözükse de aslında geçen seneye göre aynı. Çizerlerden Peluş oyuncaklara, fanzincilerden t-shirt çülere  kadar her çeşit geek eşyası bulunmaktaydı.

Girişin sol tarafında etkinlik boyunca çılgın gibi masaüstü ve kutu oyunları oynandı. Catan, Munchkin ve Carcassone turnmuvası yapıldı. Kavgasız Munchkin oyunu görünce mutlu oluyorum.

FRPciler bu sene de mutlu. İzmirCon’ların eskiden yapıldığı bölüm bu yıl tamamen FRP masalarına (iki gün boyunca 20 masa oyun oynandı diyebilirim), minyatür savaşlarına, figür boyayanlara ve Magic the Gathering oyuncularına ayrılmış. Bu gölümde Just dance oyuncularına ve karton savaşlarına ayrılmış bir bölüm vardı ve satış yapan hiç stant yoktu. Etkinliğin en az gürültülü ve daha sakin bölümü burasıydı. Minyatür savaşlarında ilgimi çeken bir durum da,  bu yıl Bloodbowl’un olması beni sevindirdi ama X-Wing oynanmaması üzdü.

Küçük sahneden büyük sahneye

Geçen yıl  cosplay yarışması ve seminerler küçük sahnede yapılmıştı. Bu yıl büyük sahneye alınması daha iyi olmuş. Ne insanlar sıcaktan şikâyet etti, ne de oturamayan kaldı. Devrim Kunter ve Saygın Ersin seminer verdi. Saygın Ersin’in seminerine katılamadım eşeklik ettim affetsin beni.

Daha sakin afterparty

Bu yılki Afterparty bana biraz sakin geldi. Yaşlandık mı bilemiyorum ama bu sefer kararında içtik. Muhabbet önce Star Wars’tan açıldı, God of War, İskandinav tanrıları derken Heroes 3’e kadar gitti. Bard’s Song söylendi tabii. Kaçmaz.

Özet olarak…

Son zamanlarda etkinliklerin daha sakin geçmesi beni biraz endişelendirmişti ama ne İzmirCon ne de etkinliği yapan Kule Sakinleri performanslarından hiçbir şey kaybetmemiş gözüküyor. Gelecek sene de aynı sağlam işleri görmek dileği ile…

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.