Dizi Haberleri

Welcome to Derry Dizisi Resmi Onayını Aldı

Welcome to Derry dizisi resmi onayını aldı. Derry’nin tarihi üzerinden Pennywise the Clown’ın geçmişini anlatacak olan dizi HBO Max‘te yayınlanacak. Stephen King‘in ise diziye bir katkısı olmayacak.

Sizlere HBO Max’in Derry’nin geçmişini anlatacak bir dizi projesi için kolları sıvadığını geçen yıl haber vermiştik. Açıkçası bu projenin ana fikri bizi hayli heyecanlandırmıştı. Zira Stephen King’in romanları genelde birbirinden ayrı hikayeler anlatsa da çoğu aynı evreni paylaşıyorlar. Derry kasabası da yazarın birçok roman ve öyküsünde geçiyor. Dolayısıyla bu kasabanın tarihini inceleyen bir dizi muhteşem olma potansiyeline sahip.

HBO Max de muhteşem diziler yapma potansiyeline sahip bir platform. Ancak ortaya pek muhteşem olmayan işler de çıkarabiliyor. Bu yüzden heyecanımızı şimdilik dizginliyoruz. Temkinli bir şekilde yaklaşıyoruz bu haberlere. Zira Stephen King’in bu projede görev almayacağını da önceden öğrenmiştik. Ama Stephen King zaten Derry’nin geçmişi hakkında yazdığı tonla hikayede tonla bilgi verdi. Bunları titizlikle toplayıp işlerlerse çok güzel bir iş çıkarabilirler ortaya. Fakat ne yazık ki haberler dizinin Pennywise ile sınırlı bir hikaye anlatacağı yönünde. Onun geçmişi hakkında bildiklerimiz de çok sınırlı. Hatta tüm bildiklerimizi şu haberde listelemiştik.

(Poster hayran yapımıdır)

Welcome to Derry dizisinin baş sorumlusu filmlerin de yönetmenliğini yapan Andy Muschietti olacak. Umarım yazıyı okumayı burada bırakıp sayfayı kapatmamışsınızdır. Ben olsam kapatırdım. Kitaba iki ayrı film çekip de içine hiç yaratıcı bir sahne eklemezken var olan güzel sahneleri de berbat eden bir ekibin yönetmeninin sorumluluğuna bırakıyorlar diziyi. Öfkelenmekte haklıyız bence.

Zaten filmlerde de hem Pennywise’ın kişiliğini hem de asıl hikayenin tarihini değiştirmişlerdi. Bu yüzden dizide orijinal metinlerdeki bilgilere sadık kalacaklarına pek ihtimal vermiyoruz.

Maine’in en lanetli şehri Derry’nin hikayesinin devam ettiğini görmek beni heyecanlandırıyor. Andy Muschietti’nin de yaratıcı ekipte kız kardeşi Barbarayla birlikte bu ürkütücü şenliğin başında olmasından memnunum. Herkese, her yere kırmızı balon!

Stephen King

Stephen King daha önce de Welcome to Derry için şunları söylemişti:

Artık Pennywise ile bir bağım yok çünkü IT’e geri dönmeyi düşünmüyorum. Bu iş artık o işi yapanların ellerinde. Andy ve Barbara Welcome to Derry hakkında konuşuyorlar. Bunu ilginç bir fırsat olarak görüyorum. Bir prequel hakkında konuşuyorlar. Ki bence bu fena bir fikir değil. Pennywise’ın 50’li yıllardan 27 yıl önce ne yaptığını görmek hoşuma giderdi. Ya da 80’li yıllar mı demeliyim? Çünkü onlar tarihleri güncellemişlerdi. Yani o zaman İkinci Dünya Savaşı dönemi falan olmalı. Her halükarda çıkaracakları işi izlemek ilginç olacak.

Stephen King
YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.