Haberler

Yepyeni FRP Oyunu Starfinder’ın Detayları Belli Olmaya Başladı

2012’de Türkiye’de oynatılmaya başladığı günden beri kalbimizde taht kuran Pathfinder, gözünü yıldızlara dikmiş gibi gözüküyor. Daha önce Starfinder oyununu sizlere duyurmuştuk. Geçtiğimiz PaizoCon’da yeni rol yapma oyunlarını tanıtan Paizo, daha sonrasında yaptığı canlı yayınlarla oyunu yavaştan tanıtmaya başlamıştı. Geçen günlerde ise bloğunda akıldaki soru işaretlerinin birazını daha cevaplandırdı.

Starfinder, aynı Pathfinder gibi “Starfinder Society” olarak organize oyunlarla ilerleyecek. Bu organizasyonun başında ise Pathfinder Society ile aynı isimleri görmek mümkün. İlk oyunları 17 Ağustos’ta yapılacak olan GenCon’da tanıtıldıktan sonra herkes oynayabilecek.

Oyun Sisteminde Farklılıklar da Yolda

Pathfinder evreninin uzak geleceğinde, adından da anlaşılacağı üzere dünyadan çok öte yıldızlarda gerçekleşiyor. Adının çoktan unutulduğu zamanlar, Pathfinder’ı tekrar canlandıracak olan oyuncular için ise birçok farklılık mevcut. Farklı kurallar ve karakterler olması zaten beklenirken aynı zamanda, birçok soruna neden olan Tier sistemine de farklılık getirmişler. Aradaki boşlukları kapatmak amacıyla oyundaki Tier sistemi, 1-2/1-4/3-6/5-8/7-10/9-12 şeklinde olacak. Şimdilik en yüksek seviye 12 gibi gözükse de Paizo’nun ilerleyen zamanlarda bunu arttıracağı aşikâr.

İkinci ana değişikliklerden biri de oyun içindeki Faction sistemi. Pathfinder Society kurallarına göre sadece bir faction seçerken, Starfinder’da birden fazla factionun üyesi olabiliyorsunuz. Ama birden fazla factiondan gelecek faydalarla tek factiona odaklanarak alacağınız fayda aynı olmayacak -tıpkı multiclassing gibi. Bununla beraber de oyun sonunda aldığımız chronicle dediğimiz oyun karneleri de sadece imzalanıp kenara atılmış kağıtlar olmaktan çıkıp daha işlevsel hale getirilmek isteniyor.

Ne Zaman Oynayacağız?

3 senaryo ile başlayacak olan oyun, 2018’e kadar ayda bir senaryo çıkararak alacakları geri dönüş ve değerlendirmelerle geliştirilecek. Şimdiden heyecandan bekleyemezken, oyun çıktıktan sonra ayda bir senaryo ile nasıl idare edebileceğiz bilemiyoruz. Ama oyunun daha sağlıklı ilerlemesi için bu şart gibi duruyor. 22 Mart’ta katılacakları Know Direction etkinliğinde ekip, organize oyunlarla ilgili soru cevaplarla daha fazla bilgi verecek. Uzayda geçecek olan bu macera da yerimizi almak için sabırsızlanıyoruz, umarım beklediğimiz tadı bu oyunlardan da alabiliriz.

Peki siz ne düşünüyorsunuz uzayda Pathfinder oynama konusunda?

Yazan: Sinem Kaya

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.