Dizi Haberleri

The Mandalorian’da Gözüken Buz Örümcekleri, Eski Bir Taslağa Dayanıyor

Mandalorian’ın ikinci sezon, ikinci bölümünde ortaya çıkan ve ekibe korku dolu anlar yaşatan örümceklerin ilk tasarımı Ralph McQuarrie‘ye dayanmakta.

Eğer biraz örümcek korkunuz yani Araknofobya sahibiyseniz, son Mandalorian bölümü sizi rahatsız etmiş olabilir. Olmanın ötesinde korkutmuş olabilir. Kendilerine karşı pek korkum yoktur ama son bölümde birkaç yere durduk yere kaşıntı bastığını söyleyebilirim.

Star Wars’a yeni eklenen bu araknid belaları aslında sandığımız kadar yeni değil. Star Wars markası için çok önemli isimlerden biri olan Ralph McQuarrie‘nin taslak çalışmalarından ortaya çıkmış. Hem de The Empire Strikes Back filmine kadar uzanan bir çalışma.

Tasarımdan yola çıkarak söyleyebilirim ki bu tasarımın yerini Wampalar almış olabilir. Luke, bir Wampa tarafından saldırıya uğrayıp onun mağarasına çekiliyordu. Orijinal taslak çalışmasında bu sahnede örümcekler düşünülmüş olabilir. Öte yandan arka plandaki ağaç kökleri de bu sahnenin Dagobah‘ta olabileceğini işaret ediyor.

Öyle ya da böyle Jon Favreau ve ekibinin eski defterleri açıp kullanılmayan taslakları kullanması hoş bir detay. İlk sezonda da buna benzer birçok detay vardı. Bu sezonda da bunlardan daha çok göreceğiz gibi gözüküyor.

Yani örümceklerden değil, eski taslaklardan bahsediyorum. Bana o örümcekler yetti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.