Oyun Haberleri

Games Workshop’un Kurucusu Ian Livingstone Şövalyelik Ünvanı Aldı

Birleşik Krallık‘ta Kraliçe’nin 2022 Yeni Yıl Onur Listesi açıklandı. Şövalyelik onuru verilen Games Workshop‘un kurucusu Ian Livingstone, Sir ünvanı aldı.

40 yıllık zindan maceralarının, hazine bulma arayışının ve canavarlarla savaşmanın ardından Ian Livingstone, Kraliçe II. Elizabeth‘in onur listesinde yer alarak Sir ünvanına layık görüldü.

Hobi oyun endüstrisinin efsane isimlerinden olan Sir Ian Livingstone, 1975 yılında John Peake ve Steve Jackson ile birlikte Games Workshop‘u kurarak Dungeons & Dragons ve Warhammer gibi FRP destanlarını Avrupa pazarına getirdi.

Sir Livingstone ayrıca, Steve Jackson ile rol yapma oyunu serisi Fighting Fantasy‘nin ilk kitabı The Warlock of Firetop Mountain‘ı yazdı ve White Dwarf dergisini yayınladı. Yine Jackson ile birlikte 1991 yılında Games Workshop‘u sattı. İkili yanlarına Bryan Ansell‘i de alarak Citadel Miniatures‘ı kurdu.

Eidos Interactive‘in yatırımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak 1996 yılında Lara Croft Tomb Raider‘ı yayınladı. 2009 yılında Eidos, Square Enix‘e satılınca şirketteki görevinden istifa eden Sir Ian Livingstone, Next Gen projesinin yazarları arasına katıldı ve 2014’te İngiliz okullarına yeni bilgisayar müfredatını tanıtmaya yardımcı olmak için Next Gen Skills (Yeni Nesil Beceriler) kampanyasına başkanlık etti.

Livingstone halen Sumo Group plc‘de başkanlık görevi yürütüyor. Sir Livingstone ayrıca; Hiro Capitalk, National Citizen Service, Aspirations Academies Trust, Eğitim Geliştirme Vakfı, Creative of UK, Raspberry Pi Vakfı ve BGI gibi kuruluşlarda üst düzey görevde bulunuyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.