Dizi Haberleri

The Mandalorian’ın 2. Sezonu Darksaber’ın Hikayesine Yer Verecek

Moff Gideon’u canlandıran Giancarlo Esposito, verdiği bir röportajda The Mandalorian’ın ikinci sezonu, karakterinin ve Darksaber’ın geçmişine değinecek.

İlk sezonuyla büyük beğeni toplayan The Mandalorian, ikinci sezonuna da hızlı bir şekilde girmek için hazırlanıyor. Star Wars evreninden birçok karakterin yan rollerde karşımıza çıkacağı duyurulan The Mandalorian’ın ikinci sezonuna ilişkin beklentilerimiz de bir hayli yüksek.

Breaking Bad, Better Call Saul gibi dizilerden hatırlayacağınız ve son olarak Far Cry 6’nın ana kötüsü olarak duyurulan Giancarlo Esposito, The Mandalorian’da Moff Gideon’ı canlandırıyordu. Çok kısa bir süre görebildiğimiz Moff Gideon, final sahnelerine doğru elinde Darksaber ile görülmüştü.

Star Wars genişletilmiş evren maceralarına aşina olmayanlar bu kılıcın ne olduğunu anlamamış olabilir fakat Darksaber’ın önemi bir hayli büyük. Giancarlo Esposito da kılıcın ne kadar önemli olduğunun farkında olacak ki bu konuda Deadline’a bir röportaj verdi.

Esposito, “Darksaber’ı daha çok göreceksiniz. Yıkılmış bir dünyadan modern bir dünyaya nasıl geldiğinin açıklamasını öğreneceksiniz. Bu kılıç nereden geldi ve nasıl ortaya çıktı? İkinci sezondaki anahtar konularımızdan biri de bu. Yakında bunu göreceksiniz.” sözlerine yer verdi.

Sabine Wren, Star Wars: Rebels’dan

Darksaber, aslında Tarre Vizsla isimli bir Mandalorian asıllı Jedi’a ait. Kendi kökeni ve Jedi öğretisini birleştirerek bu kılıcı yapıyor. Fakat kılıç ölümünün ardından bir Mandalorian klanı tarafından çalınıyor ve sonrasında karşımıza The Clone Wars çizgi dizisinde çıkıyor. Hikayenin ana kötülerinden biri olan Darth Maul tarafından ele geçirilmesinin ardından bu sefer de daha ileri bir zamanda geçen Star Wars Rebels’de gözüküyordu. Sabine Wren ve Kanan Jarrus’un ortak çalışmasıyla tekrar elde edilen kılıç sonrasında Bo-Katan Kryze isimli Mandalorian’a veriliyordu.

Hikayenin zamansal çizgisine baktığımızda kılıcın son olarak Bo-Katan Kryze’de olduğunu biliyoruz. Bir şekilde Gideon’un eline geçen kılıcın bu süreci nasıl tamamladığını ikinci sezonda göreceğiz. Zaten Boba Fett, Ahsoka Tano gibi karakterlerin yanı sıra Bo-Katan Kryze’nin de ikinci sezonda yer alacak karakterlerden biri olduğunu öğrenmiştik.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.